Středa, 24. dubna 2024

Vzorkovna pro přírodní podlahy

Vzorkovna pro přírodní podlahy

Prezentační, administrativní a skladové zázemí přírodních podlah tilo na Vysočině bylo po roce stavebních prací dokončeno. Nová vzorkovna je ukázkou kombinací materiálů, z nichž jasnou dominantu představuje dřevo. Budova, v níž se bude nacházet veškeré zázemí českého zastoupení společnosti tilo s.r.o., cíleně koresponduje s celkovou image a politikou značky tilo.

Architektonický návrh a koncept nové vzorkové prodejny tilo je dílem rakouského architekta pana Mag. Arch. Bernharda Schratteneckera. Jeho hlavním úkolem bylo vytvořit jednoduchý stavební objekt, který bude mít mnohostranné funkční využití - skladové, prodejní a administrativní.

Z hlediska volby použitých materiálů je stavba rozdělena na dvě stěžejní designové části. Tou první jsou kancelářské a prodejní prostory, jejichž fasáda je skloubením krásy dřeva a skla, s přidáním lákavě vyhlížející markýzy. Dřevěný obklad je na základní montovaný skelet zavěšen důmyslným provětrávacím systémem, kterým je zaručen přívod vzduchu zajišťující stálé odvětrávání fasády. Tato architektonická část je pohledově orientována k příjezdové komunikaci a stává se nepřehlédnutelnou vizitkou a poznávacím prvkem celého objektu.

Z čelní strany je pak pohledově upozaděno skladové a manipulační zázemí. Fasáda v jednoduchém provedení, úmyslně zvolená v průmyslovém designu, signalizuje a podporuje tyto funkční a užitné vlastnosti celého komplexu.
"Od nové vzorkovny si v prvé řadě slibujeme zkvalitnění služeb našim zákazníkům a naším velkým přáním je, abychom nabídli více než jen prodejní prostor. Rádi bychom utvořili centrum přírodních podlah, kde si zákazníci v klidu vyberou svoji podlahu snů. Chceme být zprostředkovatelem prožitků, které příroda v podobě dřeva a jeho produktů přináší,“ uvádí Ing. Zdeněk Vondrák, jednatel české centrály společnosti tilo s.r.o.

Technické údaje o vzorkovně:
Plocha pozemku: 6700 m²
Zastavěná plocha: 1000 m²
Plocha skladových prostor: 700 m²
Plocha prodejních a administrativních prostor: 600 m²
Náklady spojené se stavbou budovy: necelých 1 mil. euro

vzorkovna.jpg

Autor/ři: Jiří Kučera

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů