Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Výrobce IT IBM se profiluje nyní prostřednictvím virálního marketingu voblasti ochrany životního prostředí. Na internetu jsou šířeny tři spoty, které vyzývají kúsporám emisí CO2. Hlavní roli zde hraje domnělý sprejer, který ovšem svým uměním jednoduše "smývá" nános špíny ze zdí domů a tunelů. Spoty, jež jsou dostupné na adrese www.ibm.com/fightcarbon, jsou součástí evropské kampaně na ochranu životního prostředí, která byla zahájena včervnu. Vytvořila je agentura Ogilvy. Cílovou skupinou však nejsou IT decision makeři, ale manažeři firem všech velikostí. Virální sdělení podpoří vbudoucnu ještě bannery

Britská společnost Cadbury se snaží získat ztracenou důvěru u zákazníků nově spuštěnou CSR webovou stránkou DearCadbury.com, která má za úkol zainteresovat spotřebitele do problematiky etického získávání zdrojů, zodpovědné konzumace a životního prostředí. Společnost minulý rok utrpěla na pověsti produkcí série čokoládových tyčinek, které obsahovaly zárodky salmonely, a reklamou, jež u lidí vyvolává podezření z rasismu. Cílovou skupinou webu jsou spotřebitelé, školy a zaměstnanci Cadbury.

Se starosty šumavských obcí bude ve čtvrtek 13. listopadu jednat ministr životního prostředí Martin Bursík.
Hovořit se bude o všech tématech, která šumavské starosty trápí. Ministr Bursík bude prezentovat důvody a výsledky způsobu péče o přírodu v národním parku i možnosti, které chce MŽP a Správa NP Šumava obcím nabídnout pro další rozvoj regionu, který nebude v konfliktu s ochranou cenné šumavské přírody.
Brífink po jednání je očekáván na 16:00 v místě jednání – budově Správy NP Šumava, Sušická 399, Kašperské Hory.

V následujících dvou až třech letech bude u Sičuanského města Doujiangyan vybudováno největší přírodní centrum pand velkých. Podle informace bude plocha zmíněného centra činit více než 130 hektarů a investice do tohoto projektu dosáhne 60 milionů čínských jüanů.
Pandy, kterým se říká „živoucí fosilie", žijí na zemi navzdory změnám podnebí a geologickým transformacím už více než 3 milionů let. Mnoho živočišných druhů, které žily v minulosti spolu s pandami, jako například slon s velkými kly nebo čínský nosorožec, už vyhynulo.

O další hodiny se včera protáhl převoz jaderného odpadu z Francie do dočasného úložiště v severoněmeckém Gorlebenu. Radioaktivní náklad 18 kilometrů před cílem čekal, až policisté postupně odvlečou zhruba tisícovku demonstrantů, kteří obsadili silnici k úložišti.

Se starosty šumavských obcí bude ve čtvrtek 13. listopadu jednat ministr životního prostředí Martin Bursík. Hovořit se bude o všech tématech, která šumavské starosty trápí. Ministr Bursík bude prezentovat důvody a výsledky způsobu péče o přírodu v národním parku i možnosti, které chce MŽP a Správa NP Šumava obcím nabídnout pro další rozvoj regionu, který nebude v konfliktu s ochranou cenné šumavské přírody.

V rámci projektu "Příroda všude kolem nás" Vás srdečně zveme na akci "Šípkobraní - k poctě růže šípkové a jí podobným", která se uskuteční v slavnostním sále ZUŠ Josefa Labitzkého v Bečově nad Teplou dne 13.11.2008 od 17.00 hodin. Vaše nápady a postřehy ohledně botanických růží jsou vítány. Za 23/02 ZO ČSOP BERKUT Naděžda Sochorová - 736643229

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů