Pátek, 19. dubna 2024

Ozvěny Ekofilmu 2008 na přehlídce FITES

Ozvěny Ekofilmu 2008 na přehlídce FITES

Ministerstvo životního prostředí si dovoluje novináře i veřejnost srdečně pozvat na projekci českých pořadů z 34. ročníku Mezinárodního filmového festivalu o životním prostředí, přírodním a kulturním dědictví Ekofilm 2008 v rámci 16. přehlídky české a slovenské dokumentární a animované tvorby, kterou pořádá FITES v kině MAT (Karlovo náměstí 19, Praha 2) 21. a 22. listopadu 2008.

České pořady z Ekofilmu bude možné zhlédnout v pátek 21. listopadu od 15:00 do 18:00 ve dvou sálech kina MAT.

Od 18:00 navazuje v ateliéru MAT beseda s tvůrci promítaných filmů a zástupci festivalu Ekofilm. Dozvíte se i o nově připravovaných pořadech. Připraveno je i malé občerstvení.

Vstup na obě projekce i celý program přehlídky je zdarma.

Program pořadů z EKOFILMU 2008 v pátek 21. listopadu 2008

15.00 Ateliér kina MAT

Živý obraz lepšího světa; scénář, režie a kamera: Marian Polák, hudba: Petr Kolář, výroba: Česká televize, 2008, 57 minut. (Cena v kategorii dokument)

Nehasit! Hořím! Miloslav Příhoda - jezdec military; scénář a režie: Hana Pinkavová, kamera: Josef Nekvasil, Hana Pinkavová, Vlastimil Hamerník, Filip Havelka, výroba: Ateliéry Zlín, s.r.o., Česká televize, 2008, 24 minut. (Cena za režii)

Hormonální akvárium; scénář a režie: Tereza Tara, kamera: Braňo Pažitka, hudba: Runa Una Luna, výroba: FAMU, 2007, 20 minut. (Cena studentské poroty)

Plastic People; scénář a režie: Pavel Koutský, kamera: Martin Procházka, hudba: Petr Skoumal, výroba: Pavel Koutský, 2007, 7 minut. (Cena v kategorii volná tvorba)

16.00 Kinosál kina MAT

Příběh jedné asanace; scénář a režie: Josef Císařovský, kamera: Karel Machoň, hudba: Kamil Holub, výroba Česká televize, 2007, 52 minut. (Cena Ministerstva životního prostředí)

Zajatci bílého boha; scénář: Tomáš Ryška, Steve Lichtag, režie: Steve Lichtag, kamera: Tomáš Ryška, Matěj Cibulka, Jan Bělohlavý, hudba: Pavel Kotzian, výroba: Twin Star Productions, 2008, 52 minut. (Velká cena Ekofilmu 2008)

18.00 Ateliér MAT

Setkání s autory pořadů, zástupci MŽP a festivalu Ekofilm.

Podrobný program a další informace:

www.ekofilm.cz

www.fites.cz

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů