Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Dekan Petr Sklenicka nove fakulty zivotniho prostredi (FZP) Ceske Zemedelske Univerzity v Praze je prikladem pro reformu financovani ceskeho vysokeho skolstvi. Podle hodnoticich kriterii rady pro vyzkum a vyvoj vlady Ceske republiky dava prioritu lukrativnim konkretnim aplikacim v tesne vazbe na podnikatelskou sferu a tvorbe velkeho poctu publikaci v anglictine obsahujici co nejvice citaci.

Letošní ročník charitativního koncertu Live Earth se uskuteční 7. prosince v indickém městě Bombaj. Jako hlavní hvězdy se představí skupina Bon Jovi a zpěvák Roger Waters ze skupiny Pink Floyd. Výtěžek z koncertu věnují organizátoři na projekty zabývající se obnovitelnými zdroji energie. Na rozdíl od minulého ročníku bude letos Bombaj jediným hostitelským městem. Loňský koncert byl zaštítěn bojem proti globálnímu oteplování a konal se na devíti místech, včetně Londýna, Johannesburgu a Tokia.

Ve dnech 27. až 29. listopadu 2008 se na výstavním areálu KIPSALA INTERNATIONAL EXHIBITION CENTRE uskuteční 4. ročník mezinárodní specializované výstavy zaměřené na energetiku, obnovitelné zdroje energie a technologie ochrany životního prostředi «ENVIRONMENT and ENERGY 2008». Během výstavy (27. a 28.11.) bude probíhat mj. mezinárodní konference “Efektivní využití bioenergie – výroba a spotřeba”.
Kancelář CzechTrade POBALTÍ - Riga nabízí českým firmám na této akci službu Katalogová prezentace.

Olga Zubová a Věra Jakubková v sobotu opustily poslanecký klub zelených. Odmítly tak politiku předsedy Martina Bursíka. "Myslím si, že obětoval program strany svým osobním ambicím a touze po účasti ve vládě v době evropského předsednictví," řekla v on-line rozhovoru se čtenáři Jakubková.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů