Středa, 24. dubna 2024

ORIGINÁLNÍ DÁREK PRO VÁS I PŘÍRODU

ORIGINÁLNÍ DÁREK PRO VÁS I PŘÍRODU

Marně přemýšlíte, jakým dárkem letos o Vánocích překvapíte své blízké, přátele či spolupracovníky? Neztrácejte zbytečně čas -- na www.novyprales.cz pro Vás máme originální řešení. Darujte jim kus pralesa. Zakoupením dárkového certifikátu Patron Nového pralesa podpoříte - podobně jako 3 500 dalších lidí, přeměnu smrkových lesů na Ještědském hřebenu v severních Čechách na smíšené lesy plné života. Z Vašeho dárku tak bude mít radost i příroda.

Minimálně darovaný "kousek pralesa" je 20m2 -- tj. 240,-Kč. Pokud se rozhodnete zakoupit více než 50m2, obdržíte navíc originální "pralesní" puzzle. Držitele dárkového certifikátu také v průběhu roku pozveme na zajímavé exkurze, během nichž uvidí na vlastní oči změny, které v Novém pralese i díky jejich podpoře probíhají. Sami si zde také budou moci svůj stromek zasadit.
Dárkový certifikát získáte snadno prostřednictvím www.novyprales.cz, objednávku je nutno provést nejpozději do 15. 12. 2008.
Projekt Nový prales realizuje Čmelák -- Společnost přátel přírody od roku 2004. Z prvních sedmi hektarů se do dnešních dnů rozrostl Nový prales na stávajících 25 hektarů, které zahrnují jak mladé smrkové monokultury, které se snažíme změnit, tak i staré porosty, které jsme výkupem zachránili před vykácením. Doposud se zde podařilo vysadit více než 20 000 sazenic jedlí, buků, javorů a dalších dřevin. Prales zatím tvoří čtyři oddělené pozemky, které máme nyní možnost ! zakoupením dalšího kusu lesa propojit v jeden souvislý celek. Pomozte nám, prosím, získat další potřebné prostředky na uskutečnění této vize a udělejte radost svým blízkým i přírodě.


Další zajímavé informace o činnosti našeho sdružení i o projektu Nový prales je možno kromě uvedeného webu www.novyprales.cz získat např. také z reportáže Českého rozhlasu -- odkaz:
http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player.html?id=00782867&br=40&s=.
 
Kontaktní osoba: Dagmar Čemusová
Telefon: +420482751195; 777749335
E-mail: dagmar.cemusova@cmelak.cz
 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů