Čtvrtek, 25. dubna 2024

Školáci z Březových Hor letos dárky balí ekologicky

Školáci z Březových Hor letos dárky balí ekologicky

Příbram/ Tak trochu ekologické Vánoce zažijí školáci Základní školy Březové Hory. Přihlásili se totiž do celostátní soutěže o nejhezčí vánoční výzdobu z vlnité lepenky.

Úkolem školáků je nazdobit co nejzajímavěji krabičku na dárek, kterou jim zdarma poskytl Svaz výrobců vlnitých lepenek.
Pokud děti z Příbrami zaujmou porotu, mohou získat příspěvek na školní výlet ve výši 10 tisíc korun. „V předchozích letech jsme dodávali dětem různé výřezy vánočních symbolů. Letos jsme se vrátili k pravé podstatě spojení Vánoc a lepenky. Tím jsou kartonové obaly na dárky, které nechybí pod žádným stromečkem,“ přibližuje poslání letošního ročníku soutěže zástupce organizátora akce Pavel Sobol.
Do celostátní soutěže se přihlásily základní školy z celé České republiky. První stovka z nich obdržela od Svazu výrobců vlnitých lepenek kartonový výsek, po jehož složení vznikne krabička na vánoční dárek.
Soutěž má tradičně podtext vedoucí děti k solidaritě a myšlení na druhé. „I letos vybízíme školy, aby část lepenkové výzdoby instalovaly do dětských domovů, nemocnic či domů pro seniory. Radost tak neudělají jen sobě, ale i ostatním,“ dodává Pavel Sobol.

Zdroj:Příbramský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů