Čtvrtek, 25. dubna 2024

Kvíz na stránkách MŽP pro děti a mládež už má své první výherce

Kvíz na stránkách MŽP pro děti a mládež už má své první výherce

Své první výherce už má kvíz na stránkách, které na adrese detem.mzp.cz zveřejnilo na začátku prosince 2008 Ministerstvo životního prostředí.

„Zájem o kvíz byl velmi slušný. Úspěšných řešitelů bylo za prosinec 2008 více než 170,“ říká webmaster MŽP Tomáš Tetiva. Z došlých e-mailů se správnými výsledky byl vylosován vítěz každé  ze tří věkových kategorii (6-10 let, 10-15 let a 15-19 let).

Výherci se mohou těšit na drobné ceny, jako jsou publikace, drobné počítačové příslušenství, puzzle, apod. „V průběhu času se samozřejmě budou ceny obměňovat, stejně jako se neustále rozšiřuje spektrum kvízových otázek a přibývají i další novinky,“ říká webmaster Tetiva. Ceny pro první tři vítěze jsou už na cestě k nim.

Stránky MŽP pro děti a mládež obsahují kromě kvízu také zajímavé informace o přírodě a životním prostředí v rubrice „Víte, že...“, rady na vlastní ekologicky šetrný život v rubrice „Ekorady“, ale i odkazy na desítky on-line her s ekologickou problematikou či základní informace o nejdůležitějších otázkách ochrany životního prostředí.

Stránky detem.mzp.cz navštívilo od jejich spuštění 5. prosince do Silvestra 7 739 lidí.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů