Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Společnost REN Power CZ chce investovat až dvě miliardy korun do projektů na obnovitelné zdroje energie. U projektů, které chce získat, je podmínkou vysoký stupeň jejich rozpracovanosti, informovala firma. Od počátku letošního roku oslovuje podnikatelské subjekty, které připravují projekty na fotovoltaiku, větrnou energetiku, malé vodní elektrárny, zdroje na biomasu nebo bioplyn. Má pro ně nabídku odkupu nebo kapitálového vstupu. REN Power, využívá kapitálové zázemí energetické skupiny Czech Coal.

K 1. 1. 2009 jmenoval ministr zemědělství Petr Gandalovič generálním ředitelem s.p. Lesy ČR (LČR) Svatopluka Sýkoru. Sýkora dosud působil jako správní ředitel LČR.
„Chci zachovat kontinuitu řízení Lesů České republiky, a proto jsem jmenoval generálním ředitelem Svatopluka Sýkoru, který se manažersky osvědčil jako správní ředitel. Dosavadní ředitel Jiří Novák bude působit na ministerstvu na pozici náměstka úseku lesního hospodářství,“ řekl ministr zemědělství Petr Gandalovič. Dosavadní ředitel Jiří Novák působí na Ministerstvu zemědělství na pozici náměstka úseku lesního hospodářství od 1. 1. 2009.
„Jmenováním do funkce jsem samozřejmě potěšen. I když díky řadě měsíců dosavadního působení v podniku nepotřebuji žádnou dobu na seznámení s ním, musím teď několik dní věnovat nezbytné operativě související s převzetím funkce. Poté budu připraven podrobněji prezentovat své záměry,“ řekl ke jmenování nový generální ředitel LČR Svatopluk Sýkora.
Ing. Svatopluk Sýkora (1955) vystudoval ČVUT. Působil na ředitelských pozicích například ve společnostech ČS reality, BENZINA, ALIACHEM, AGROPOL a řadě dalších.

Ministr zemědělství Petr Gandalovič k 6.1. dni odvolal z funkce generálního ředitele Povodí Odry, s.p. Ing Pavla Schneidera.
Novým generálním ředitelem Povodí Odry, kterého jmenuje k 7. lednu ministr zemědělství, bude Ing. Ivan Pospíšil, který byl v letech 2001 – 2005 generálním ředitelem Povodí Moravy, s.p. Do funkce přichází z pozice poradce ministra financí.

V roce 2008 téměř 70 milionů tun zboží projelo vodní projekt Tří soutěsky, z nichž 5370 tisíc tun zboží proplulo přes pětistupňová zdymadla.
Vodní projekt Tří soutěsky na západě začíná u jihozápadního města Čungčchingu, na východě končí ve městě Yičang provincie Hupeje. Jde o největší vodní dílo na světě. Tento projekt zřetelně zlepšuje přepravní podmínky na řece Jang-c´.

Celoroční globální ekologickou iniciativu pro snížení emisí CO2 nazvanou "Náš domov, naše planeta" chystá Reckitt Benckiser, do jehož portfolia patří například značky Vanish či Calgon. Prvními zeměmi, kde se kampaň tento měsíc objeví, jsou Německo a Francie. Další státy nejen v Evropě budou následovat v průběhu roku. Kromě klasické propagace, in-store komunikace a speciálního webu nabídne firma i tipy, jak snižovat ekologickou zátěž na samotných výrobcích. Iniciativa se objeví i u nás, ačkoliv zatím není znám harmonogram. "V Česku se pracuje na adaptaci globální strategie. V tuto chvíli není hotový plán," vysvětlil M&M marketingový manažer firmy Václav Matuška s tím, že se pozornost v tuto chvíli zaměřuje na velké země. V ČR tak v současnosti probíhá jen implementace rad a tipů na obaly produktů.

V maďarském hlavním městě včera úřady poprvé v historii vyhlásily smogovou pohotovost a nařídily omezení automobilové dopravy. Rozhodnutí přišlo poté, co znečištění ovzduší v Budapešti už druhý den přesáhlo 100 mikrogramů na metr čtvereční.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů