Pátek, 19. dubna 2024

Představujeme - Knauf Insulation

Novým partnerem sekce Energie EnviWebu se stala světová jednička v energeticky úsporných systémech pro budovy.

Představujeme - Knauf Insulation
  • O společnosti Knauf Insulation

    Knauf Insulation, jako součást skupiny Knauf, zastupuje ve světě izolací jedno z nejpokrokovějších a nejrespektovanějších jmen. S výrobními operacemi po celé Evropě, Rusku a USA, přesahuje roční obrat €1 miliarda. 

    Společnost je nejrychleji rostoucím dodavatelem izolací ve světě se širokou škálou výrobků splňujících požadavky na energetickou účinnost, zvukovou a požární odolnost nových a rekonstruovaných domů, obchodních budov a průmyslových objektů. Sortiment zahrnuje minerální vlnu ze skleněných a kamenných vláken, XPS a dřevocementové desky. Právě akvizice se společností Heraklith Group v roce 2006 rozšířila portfolio výrobků v České republice o výrobu izolačních materiálů z kamenné vlny známé pod značkou NOBASIL.

    Knauf Insulation se zavazuje k soustavnému vývoji a ochraně životního prostředí používáním recyklovaných materiálů při výrobě izolací.

    Další informace o společnosti Knauf Insulation a o aktivitách na podporu úspory energie ve světě najdete na www.knaufinsulation.com 

     

    Knauf Insulation

    Společnost KNAUF INSULATION vybudovala v České republice nákladem převyšujícím 2,5 miliardy korun závod, který se stal současně rovněž jedním z prvních  projektů nové Průmyslové zóny Krupka  na Teplicku.Závod Krupka

    Základní kámen byl položen 10. června 2005,
    aby se tu už za necelý rok, v květnu 2006, rozběhl naplno zkušební provoz výroby izolačních materiálů. Do trvalého provozu přešel závod
    11. března 2008.

    Závod Knauf Insulation v Krupce je jedním z nejmodernějších výrobních závodů minerálních izolací ze skelné vlny v Evropě. Firma průběžně investuje i do vývoje nových produktů s cílem nabízet zákazníkům co největší úspory energie. (více na www.caschranitenergii.cz)

  • O koncernu Knauf

    photoKnauf je rodinná společnost založená roku 1932 bratry Karlem a Dr. Alfonsem N. Knaufovými. Dnes jejich synové Baldwin a Nikolaus Knaufovi, společníci firmy, koordinují úspěch mnoha podniků korporace spolu s ostatními příbuznými.

    Knauf je mezinárodní dodavatel stavebního materiálu a konstrukčních systémů, který i přes svou expanzi, zůstává typickou rodinnou společností. Díky jisté vizi, cestě přímých rozhodnutí, kultuře inovace a bohatství nápadů všech zaměstnanců, je Knauf progresivní společností.

    photoOd svých počátků výroby sádrokartonu v Německu se Knauf rozrostl v korporaci s celosvětovými aktivitami poskytující servis a výrobky v následujících oblastech:

  • Sádrové výrobky - sádrokartonové desky, sádra, omítky, potěry a související procesy jako je výroba papíru nebo těžba sádry - více na www.knauf.cz
  • Izolace - skelná minerální vlna, kamenná minerální vlna, extrudovaný polystyren (XPS), expandovaný polystyren (EPS), polyuretan a izolace na bázi dřeva a cementu (dřevocementové desky Heraklith)
  • Jiné stavební výrobky - stropní desky, kovové lamely a kontaktní zateplovací systémy

    Další informace o koncernu Knauf najdete na www.knauf.com nebo na www.knauf.cz

  • Mise - vize - hodnoty

    Vize

    Mise

    Staneme se světovou jedničkou v energeticky úsporných systémech pro budovy.

    Vize

    Kdybyste měli jednu šanci udělat změnu, využili byste ji nebo si ji nechali proklouznout mezi prsty? Naše generace má v tomto směru jedinečnou příležitost, kterou bychom si neměli nechat uniknout. Nastal náš čas.

    V oblasti životního prostředí čelí svět veliké krizi. Energie nebyla nikdy tak diskutovatelným tématem jako nyní.

    Ať se to týká jistoty, ceny, daní, zmenšujících se zásob energií, skleníkových plynů, uhlíkové stopy, Kjótského protokolu a nebo jen Vašeho vysokého účtu za energie v domácnosti, svět zjevně nemluví o ničem jiném.

    Naším úkolem je jednat.

    Politici po celém světě se musí zamyslet nad nejvhodnějším řešením energetické krize - jakým způsobem dosáhnout maximalizace využití obnovitelných zdrojů, aby naplnili stálou poptávku po energii.

    Nejlevnější a nejčistší energie je uspořená energie a to je nyní možné. Pokud se nám nepodaří omezit naši spotřebu energie, ovlivní to planetu i způsob života.

    40% světové energie se spotřebovává v budovách a izolace se znovu a znovu osvědčila jako nejefektivnější metoda úspory – praktická i ekonomická, která může výdaje podstatně omezit.

    Můžeme a musíme se stát světovou jedničkou v energeticky úsporných systémech ve výstavbě budov. Tímto postavením dosáhneme významného efektu úspory světových zdrojů energie a vytvoříme udržitelné dědictví pro naše děti.

    Nastává čas ke změně. To, co uděláme dnes i to, co uděláme zítra, si budou lidé pamatovat ještě dalších 50 let. Je to náš čas.

    Hodnoty

    Jsou základem kultury naší společnosti.
    Všemi zaměstnanci jsou přirozeně přijímány.
    Odráží se v základních postojích, které jsou pro rozvoj naší společnosti důležité.
    Vyjadřují styl naší práce, projevují se ve vztazích mezi kolegy, ve vztahu k zákazníkům a veřejnosti.

    ... pokračovat na hodnoty společnosti

    Sdílet článek na sociálních sítích

    Partneři

    Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
    Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
    ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
    EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
    INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
    ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
    NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
    E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
    Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
    Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů