Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ocenění za trvale udržitelný design

Ocenění za trvale udržitelný design
Během logistické konference LOG-IN 2008 v Praze získal ProLogis Park Úžice nejvyšší ocenění v kategorii Skladovací prostory, v konkurenci čtyř dalších projektů. Ceny byly udělovány na základě těchto kritérií: míra inovace, kvalita/výjimečnost projektu, nové a inovativní technologie a postupy, přínos projektu nebo výrobku pro zákazníka (konečné výsledky, úspora nákladů atd.) a význam projektu nebo výrobku pro český logistický trh obecně.

Na každoročním udělování cen Construction Investment Journal Awards v Polsku obdržel ProLogis Park Úžice ocenění v nové kategorii Nejlepší ekologický projekt ve střední a východní Evropě. Vítězný projekt vybrala odborná porota na základě těchto kritérií: nejmodernější technologie trvale udržitelného rozvoje, vytvoření příjemného pracovního prostředí, dostupnost veřejnou dopravou, ekonomická životaschopnost a také kvalita designu budovy.

ProLogis, největší světový vlastník, správce a developer průmyslových nemovitostí, má na svém kontě již několik ekologických certifikátů. Dva projekty ve Spojených státech získaly certifikát LEED (Leadership in Energy and Environmental Design/přínos v oblasti energetického a ekologického designu), dva projekty v Japonsku vznikly v souladu se systémem CASBEE (Comprehensive Assessment System for Building Environmental Efficiency/komplexní hodnocení ekologické efektivity budovy). Tři nemovitosti ve Velké Británii obdržely ocenění na základě klasifikace BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method/hodnocení trvale udržitelné stavby a návrhu).
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů