Pátek, 19. dubna 2024

Projekt usnadní učitelům v Ústeckém kraji ekologickou výuku

Projekt usnadní učitelům v Ústeckém kraji ekologickou výuku

Most - Deset středních škol v Ústeckém kraji se zapojí do dvouletého projektu, který usnadní jejich pedagogům výuku témat souvisejících s ekologií. Učitelé pomohou vytvořit a budou využívat metodické příručky zaměřené na praktickou a teoretickou stránku problematiky životního prostředí, informoval ČTK Miroslav Koranda z občanského sdružení Kuprospěchu.

Projekt je financován Evropským sociálním fondem (ESF), přispívá i stát. Náklady dosáhnou 14,99 milionu korun. Projekt zaštiťuje Podkrušnohorské gymnázium v Mostě, jež spolupracuje se vzdělávacím střediskem lesnictví a zemědělství ForAgria, občanskými sdruženími Kuprospěchu a Vesuv a chomutovskou střední školou energetickou a stavební.

"Vybraní pedagogové se budou podílet kromě metodik i na vytváření webu pro sdílení příprav na vyučovací hodiny tak, aby výsledek vyhovoval konkrétním potřebám a nárokům učitelů," uvedl Koranda.

Webové rozhraní s přípravami na jednotlivé hodiny začne podle něj fungovat od poloviny příštího roku. "Web nabídne především environmentální témata, jež budou přizpůsobena jednotlivým vyučovacím předmětům," doplnil.

Cílem projektu je podle zástupce ředitele mosteckého gymnázia Milana Kalců úspora času a práce pedagogů při přípravě na vyučovací hodiny. "To by se ve výsledku mělo projevit v kvalitě výuky. Navíc očekáváme, že projekt středním školám usnadní aplikaci některých částí probíhající reformy školství," vysvětlil.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů