Čtvrtek, 28. března 2024

Beckhamovi znečišťují ovzduší jako o život

Beckhamovi znečišťují ovzduší jako o život

Victoria Beckhamová (34) je poslední dobou stále ve vzduchu. Za posledních pár týdnů nalétala přes 40 000 kilometrů. Nejenže tak dlouhým sezením v letadle zvyšuje pravděpodobnost vzniku krevní sraženiny, která ji může ohrozit na životě. 

Také výrazně škodí ovzduší, které dýcháme, když za sebou ve vzduchu zanechává tuny CO2. 

Victoria za dobu šesti týdnů, počínaje 23. lednem, nastoupí do celkem devíti letadel, aby letěla z Milána do Londýna, z Londýna do Los Angeles a zpátky. Potom znovu do Milána a zpět do Londýna a přes New York do Los Angeles, aby se pak znovu vrátila do Londýna a po týdnech strávených ve větrných turbulencích nakonec přistála v Miláně. 

I kdybychom přivřeli oči, protože letadla jsou moderní a letí bez přestávek, ani tak to nevypadá dobře. Víme, že tahle dáma showbyznysu, známá pod přezdívkou Posh, bude cestovat první třídou. Tato místa jsou považována za vůbec nejnáročnější na energii, protože kvůli pohodlí zabírají na palubě letadla nejvíce místa. 

Takže, sečteno a podtrženo - tento letecký maraton podle expertů na úspory energie zanechá ve vzduchu přibližně 13,2 tuny CO2. A to je více, než běžný Brit prolétá za celý rok. 

Abychom byli k Victorii spravedliví, je třeba přiznat, že se nikdy nehlásila k "ekomodelkám". 

Jak by také mohla, když podle závěrů expertů pro studium množství CO2 v ovzduší její manžel David Beckham (33) neustálým létáním v roce 2008 na naší planetě zanechal vůbec největší "emisní otisk". 

Zdroj: Korzo

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů