Čtvrtek, 28. března 2024

Díky extrémnímu zájmu o novou ekologickou Corsu zavádí Opel mimořádné směny

Díky extrémnímu zájmu o novou ekologickou Corsu zavádí Opel mimořádné směny
Německá automobilka Opel zavede mimořádné pracovní směny, protože poptávka po jejích modelech Corsa díky vládním příspěvkům na nákup nových aut enormně vzrostla. Ve středu to uvedl slovenský server SME.

Německá vláda zavedla minulý měsíc příspěvek 2 500 eur pro obyvatele, kteří vymění staré auto za ekologičtější nové. Bonus je součástí celkové podpory pro německou ekonomiku ve výši 50 miliard eur.

Výsledkem je, že poptávka po malých ekologičtějších modelech Opel Corsa se oproti období před zavedením příspěvku ztrojnásobil, informovala firma, která je divizí americké společnosti General Motors.

Opel nyní zrušil i plány na zkrácení pracovní doby v závodu v Eisenachu na východě Německa. Naopak, závodu bude i v březnu pokračovat v třísměnném provozu a mimo to tam automobilka zařadí ještě několik dalších mimořádných pracovních směn.

Naplno teď pracuje i závod Opelu ve španělské Zaragoze, kde se vyrábějí kromě Corsy i modely Meriva a Combo.

Zvýšení poptávky po modelech Opelu, v tomto sektoru momentálně jeden z mála pozitivních jevů, přichází v době, kdy kritická situace automobilky General Motors vyvolává obavy o budoucnost její evropské dcery. Německá vláda dala najevo, že je ochotná Opel podpořit, ale trvá na tom, aby automobilka nejdříve předložila dlouhodobý plán rozvoje.

Autor: Dana Rybáková

http://www.mediafax.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů