Čtvrtek, 18. dubna 2024

Bentley Continental Supersports: rychle, luxusně, ekologicky

Bentley Continental Supersports: rychle, luxusně, ekologicky

Nejsilnější, nejrychlejší a současně „nejzelenější” produkční model Bentley se bude jmenovat Continental Supersports. Přestože to je stále cvalík, jeho výkony zcela naplňují jeho jméno, z 0 na 100 km/h za 3,9 s, maximální rychlost skoro 329 km/h. A k tomu E85 v nádrži.

Jak už bylo zmíněno v nedávném prezentačním videosnímku, novinka bude kombinací nejvyššího výkonu v rámci značky, patřičného luxusu a snahy být šetrný k atmosféře. Srdcem tohoto bílého skvostu bude dvakrát přeplňovaný dvanáctiválec o objemu 6,0 l s celkovým výkonem 630 koní a 800 N.m točivého momentu.

Zrychlení z 0 na 100 km/h tak zvládne za 3,9 s, na 160 km/h je za 8,9 s. A pak může pokračovat až maximu rychlosti, které leží za magickou hranicí 200 mph, tedy 320 km/h. Jistě zajímavé hodnoty vezmeme-li v potaz celkovou hmotnost. Stále má dvě tuny, i když ve srovnání s výchozím modelem je o 110 kg lehčí. Hodnota průměrné spotřeby činí 16,3 l na 100 km, přičemž do nádrže je možno nalít jak normální benzín, tak jeho směs s etanolem E85.

Supersports je stále vybaven automatickou převodovkou, která dostala systém Quickshift. Ten nabízí možnost při podřazování přeskakovat stupně a také o polovinu kratší časy řazení. Poháněna jsou všechna čtyři kola v poměru 40:60 v prospěch zadních kol. Podvozek byl ještě více zpevněn a některé jeho díly, např. zavěšení kol, jsou z hliníku. Zadní náprava má kvůli použití širších kol o 5 cm širší stopu.

Rozsáhlé úpravy techniky se neobejdou bez optického kitu. Ten je maximálně cílený na funkcionalitu a účelný a bude v nabídce ve 4 barevných provedeních - dvou matných a dvou s perleťovým efektem. Velké otvory v nárazníku a na kapotě jsou pro přívod vzduch k brzdám a k motoru.

Nové Bentley obouvá dvacetipalcová ultralehká kola, která jsou navlečena do pneumatik Pirelli Ultra High Performance o rozměru 275/35 ZR20. O zastavení řítícího se gentlemana se postarají největší karbono-keramické brzdy.

bentley-continental-supersports_1bentley-continental-supersportsbentley-continental-supersports_2bentley-continental-supersports_4
bentley-continental-supersports_7bentley-continental-supersports_10bentley-continental-supersports_5bentley-continental-supersports_8bentley-continental-supersports_6bentley-continental-supersports_9bentley-continental-supersports_17bentley-continental-supersports_16bentley-continental-supersports_13bentley-continental-supersports_11bentley-continental-supersports_14bentley-continental-supersports_12

David Siegl

http://www.autoforum.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů