Úterý, 19. března 2024

Bursíkovi oponenti si založili novou stranu - Demokratickou Stranu Zelených

Ministerstvo vnitra v úterý zaregistrovalo nový politický subjekt - Demokratickou stranu zelených. Informoval o tom zmocněnec přípravného výboru strany Jan Vondrouš. Ustavující sjezd strany, kterou založila část nespokojenců s vývojem ve Straně zelených vicepremiéra Martina Bursíka, svolá Vondrouš během příštích dvou týdnů.

Bursíkovi oponenti si založili novou stranu - Demokratickou Stranu Zelených

"Předpokládám, že Demokratická strana zelených bude usilovat o účast ve volbách do Evropského parlamentu, nicméně toto rozhodnutí závisí na výsledcích sjezdu a není v kompetenci přípravného výboru," uvedl Vondrouš v tiskové zprávě.

Vondrouš byl šéfem zelených na Liberecku, před dvěma týdny na protest proti Bursíkově politice ze Strany zelených vystoupil. K získání registrace potřeboval tisíc podpisů.
K nové straně se nehlásí zakladatelé vnitrostranické frakce Strany zelených Demokratická výzva, které o víkendu republiková rada zelených vyloučila. Iniciátorka frakce Dana Kuchtová vyzvala své bývalé stranické kolegy, aby Stranu zelených neopouštěli.

Bursík se prý odlivu členů nebojí, někteří odcházejí, ale noví, kteří zřejmě čekali, až si vyřešíme vnitřní rozpory, přicházejí, uvedl nedávno.

zdroj: ČTK

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů