Pátek, 26. dubna 2024

Služba SMS InfoKanál pomáhá při povodních

Služba SMS InfoKanál pomáhá při povodních

Služba SMS InfoKanál ukazuje svůj přínos v komunikaci mezi obcemi a jejími občany nejen v běžných informačních záležitostech, ale také v situacích, kdy s koncem zimy hrozí na mnoha místech České republiky povodně.

„Představitelé obcí využívají službu SMS InfoKanál často tehdy, když náhlé tání sněhu komplikuje život v obcích a hrozí povodně. S pomocí SMS zpráv je možné jednoduchým způsobem varovat obyvatele před nebezpečím nebo jim poradit, jak se zachovat,“ říká Jana Mertová, výkonná ředitelka společnosti INFOKANÁL, s. r. o.

Služba SMS InfoKanál představuje efektivní doplněk krizové komunikace. Při stoupajících hladinách řek a jiných vodních toků lze odesílat SMS z počítače nebo mobilního telefonu a rychle varovat obyvatele, majitele rekreačních nemovitostí, ale třeba také starosty okolních obcí před hrozícím nebezpečím. Informační SMS může posloužit i jako vodítko, jak se nejlépe na kritickou situaci připravit.

Rychlá a efektivní komunikace v rámci služby SMS InfoKanál probíhá prostřednictvím SMS zpráv přímo na mobilní telefony místních občanů.

Služba SMS InfoKanál umožňuje zástupcům měst a obcí uklidnit v kritické situaci své spoluobčany, a zabránit tak možné panice. „Službu SMS InfoKanál využíváme mimo jiné jako doplněk ke stávajícím komunikačním kanálům. SMS zprávy jsou v době, kdy chceme při krizových situacích uklidnit občany, často jedinou možností ke komunikaci. Dále tento nástroj využíváme k pozvánkám na různé sportovní a kulturní události a v neposlední řadě i k upozornění na pohyb podezřelých osob po obci či při zaběhnutí psů.“ říká místostarosta obce Katovice Miroslav Kolářík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů