Čtvrtek, 25. dubna 2024

ZA KAŽDÉ PRODANÉ AUTO V ČR JEDEN ZASAZENÝ STROM

ZA KAŽDÉ PRODANÉ AUTO V ČR JEDEN ZASAZENÝ STROM
Od roku 2006 platí, že každý, kdo si v České republice koupí některý z modelů značky Škoda, přispívá zároveň k výsadbě jednoho stromku. Společnost Škoda Auto zvolila výsadbu stromků jako symbol firemní orientace na ekologické hodnoty. Vyjadřuje tak svůj zájem přispívat k ochraně životního prostředí a ke snižování emisí CO2.

Pilotní projekt "Za každé prodané auto v České republice jeden zasazený strom" odstartoval v roce 2007, kdy bylo vysazeno 65 171 sazenic buku lesního na území Národního parku České Švýcarsko. Cílem této výsadby byla obnova unikátních lesních ekosystémů na území, které  aspiruje na zapsání do Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

V roce 2008 bude vysazeno přesně 66 806 stromků, což odpovídá počtu prodaných vozů v České republice v roce 2007. Výsadba se uskuteční především v regionech, v nichž má Škoda Auto své výrobní závody a ke kterým mají zaměstnanci firmy bližší vztah (samozřejmostí je nekomerční využití porostu). Proto také mají zaměstnanci Škoda Auto možnost sami navrhovat vhodné lokality a aktivně se účastnit samotné výsadby.

Sázení stromků bude pokračovat i v dalších letech, přičemž počet sazenic bude záviset pouze na zájmu českých zákazníků o auta značky Škoda!



Zdroj fotografií: Správa NP České Švýcarsko, foto: V. Sojka

http://new.skoda-auto.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů