Pátek, 29. března 2024

Společnost AVE CZ bude nadále provozovat skládku odpadů v Hořovicích

Společnost AVE CZ bude nadále provozovat skládku odpadů v Hořovicích

Město Hořovice uzavřelo dlouhodobou smlouvu,  na základě které bude do konce roku 2017 společnost AVE CZ Hořovice s.r.o. provozovat zařízení „Skládka odpadů S-OO3 a kompostárna Hořovice-Hrádek“. Díky této smlouvě získá město Hořovice stabilní příjem do rozpočtu z poplatků za skládkované odpady ve výši min. 7,5 milionů Kč ročně.

 

Skládka odpadů S-OO3 a kompostárna Hořovice-Hrádek, jejíž provoz bude zajišťovat společnost AVE CZ Hořovice s.r.o., je určena pro ukládání komunálního odpadu. Poskytuje tak službu ukládání odpadu pro přibližně 35 tisíc obyvatel města Hořovice a okolních obcí. Provozování skládky je schváleno Integrovaným povolením ze dne 3.9.2007 a svým charakterem spadá do kategorie skládek přijímající více než 10 t odpadu denně nebo disponující celkovou kapacitu větší než 25 000 t. Skládka je pravidelně monitorována smluvní odbornou organizací, která zajišťuje měření, odběry vzorků a vyhotovení analýz na jejichž základě předkládá každé tři měsíce zprávu o stavu skládky.

 

Během prvního roku platnosti smlouvy plánuje společnost AVE CZ investovat do provozování skládky finanční prostředky ve výši cca 19 milionů Kč. Společnost AVE CZ Hořovice s.r.o. zamýšlí v průběhu května uskutečnit fúzi s mateřskou společností AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. a tím významně posílit svou pozici v regionu.

 

Skládka odpadů S-OO3 a kompostárna Hořovice-Hrádek, jejíž výstavba proběhla v letech 1997 – 1998, je primárně projektována jako zabezpečená skládka vystavěná ve dvou etapách, z nichž první s kapacitou 75 tisíc m3 je již uzavřena a druhá s kapacitou 300 tisíc m3  je naplněna ze 60%. V průběhu platnosti smlouvy plánuje AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. vybudovat třetí etapu skládky a to s předpokládanými náklady ve výši cca 5,7 miliony Kč. V schvalovacím řízení je již projekt, který areál skládky doplní o další provozy zabezpečující integrované nakládání s odpady v celém areálu. Začátek výstavby další kapacity skládky je plánován na rok 2012.

Zdroj: TZ AVE CZ

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů