Pátek, 19. dubna 2024

Letecká hasičská služba bude od začátku dubna na třetině území

Letecká hasičská služba bude od začátku dubna na třetině území
Ministerstvo zemědělství uzavřelo s ministerstvem vnitra 24. března dohodu o spolupráci při hlídkové činnosti a hašení lesních požárů prováděných leteckou technikou. Uzavření dohody znamená, že na jedné třetině území ČR bude letecká hasičská služba zajištěna v plném rozsahu již od 1. dubna.
 
Letecká služba Policie ČR bude zajišťovat provádění hlídkové činnosti a hašení lesních požárů v dohodnutých pracovních sektorech na území České republiky v době od 1. dubna do 30. září každého kalendářního roku. Dohodnutá činnost bude realizována v sektorech: B8 – Benešovsko, B9 – Blanensko, C11 – Dolní Polabí, C12 – střední Polabí a Žďárské Vrchy a C 13 – střední Morava, Svitavsko. Území těchto pracovních sektorů je rámcově vyznačeno na mapě, která je přílohou této zprávy.
 
V odůvodněných případech vykoná letecká služba Policie ČR hlídkovou činnost i mimo vymezené pracovní sektory nebo mimo stanovené období kalendářního roku.
 
Dohoda zaručuje, že na jedné třetině území ČR bude letecká hasičská služba zajištěna v plném rozsahu již od 1. dubna. Na zbývajícím území bude tato činnost zabezpečena po ukončení výběrového řízení od 1. července.
 
Hlídkové lety bude Policie ČR využívat současně také k dopravnímu a bezpečnostnímu průzkumu a k výcviku svého personálu, proto náklady na zajištění hlídkové služby podle uzavřené dohody ponesou obě smluvní strany rovným dílem.
 
 
Petr Vorlíček
tiskový mluvčí MZe
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů