Pátek, 19. dubna 2024

Citáty týdne

Citáty týdne

"Dobré ráno, dámy a pánové, zejména všem Josefkám a Josefům, to zase bude v alejích veselo."

Miroslav Kalousek,
ministr financí, na uvítanou k poslancům při zahájení jednání.
Stenozáznam z poslanecké sněmovny, 19. 3. 2009

Letos je to o fous. Ještěže ministři dopravy Petr Bendl a životního prostředí Martin Bursík zatrhli silničářům chystané vykácení devíti tisíc stromů kolem cest.

"Součástí bude prohlídka největší solární elektrárny v Praze 1 na střeše Národního divadla a dalších zařízení využívajících obnovitelných zdrojů energie v unikátních podzemních prostorách divadla."

Petr Dobrý,
mluvčí Hnutí Duha, v pozvánce do ND na prezentaci kampaně k nové zelené legislativě.
24. 3. 2009

Nic nového. Jako rychle obnovitelný zdroj tepelné a světelné energie pro Prahu 1 už Národní divadlo posloužilo v srpnu 1881.

"Zejména na konci fiskálního roku sem přijde více sebevrahů kvůli špatné ekonomice. Mým snem je zastavit sebevraždy v lese."

Imasa Watanabe,
člen regionální vlády japonské prefektury Jamanaši, o "lese sebevrahů" pod posvátnou horou Fudži, kam Japonci odcházejí v případě osobních neúspěchů skoncovat se životem.
Server Novinky.cz, 23. 3. 2009

I my jsme přejali tuto starou samurajskou tradici. Každým rokem odchází jeden z českých manažerů do Lesů ČR spáchat sebevraždu jako generální ředitel.

"Lidé se zbavují i aut v dobrém technickém stavu, která nemají naježděno mnoho kilometrů. To už není řešení krize, to je přepych."

Tomáš Ďuriš,
pracovník slovenské firmy Autovraky, pro deník Sme o důsledcích zavedení šrotovného na Slovensku.
LN, 21. 3. 2009

Prachy se musejí točit. Splatil jsi leasing? Ber šrotovné.

"Můj klient je v zahraničí a ze závažných zdravotních důvodů se nemůže dostavit. Má těžké astma. Už dříve mu nebylo lékaři doporučeno, aby vůbec jezdil do ekologického prostředí, které má naše republika."

Eduard Bruna,
advokát miliardáře Davida Berana, majitele kontroverzní firmy ProfiCredit Czech, o důvodech, proč jeho klient nemůže z Rakouska přijet podat vysvětlení na protikorupční policii kvůli údajně čtvrtmiliardovému daňovému úniku.
Server Novinky.cz, 19. 3. 2009

Bodejť. "Že je v Čechách tuze dušno, horké výpary, mnoho smradu po té oktrojírce, holé nezdraví!" - tak psal o výhodách pobytu v Alpách už Karel Havlíček Borovský.

Zdroj:EKONOM
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů