Sobota, 20. dubna 2024

SITA testuje v Brně svozové vozidlo Renault na CNG

SITA testuje v Brně svozové vozidlo Renault na CNG

SITA CZ testuje první vozidlo Renault Trucks ČR s pohonem na CNG

Společnost Renault Trucks ČR s.r.o. rozšiřuje produktovou nabídku pro Českou republiku a Slovensko o vozidla s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG). V průběhu března bylo zahájeno testování prvního vozidla Premium Distribution pro sběr komunálního odpadu společností SITA CZ a.s. v Brně.

Společnost SITA CZ, která je specialistou na služby v odpadovém hospodářství, věnuje ve svém podnikání velkou pozornost dodržování ekologických závazků udržitelného rozvoje. V rámci dlouhodobé spolupráce se společností Renault Trucks od ní dne 16. března 2009 oficiálně převzala ve svém logistickém centru v Brně první komunální vozidlo na alternativní pohon CNG. Provozem vozidla tak SITA CZ v rámci zajišťování komunálních služeb svých zákazníků ve městech a obcích přispívá k vyšší kvalitě ovzduší (produkuje výrazně méně škodlivin, emisí oxidů dusíku, oxidu uhelnatého, uhličitého, pevných částic a karcinogenních látek, oproti vozidlům s pohonem na naftu) a navíc výrazně snižuje zatížení hlukem z provozu vozidla na plynový motor.
šet nádrží umožńuje vozidlu dojezd cca 200 km. Max. výkon motoru je asi 280 koní.
Těmito kroky SITA CZ cíleně směřuje k zajištění stále vyšší ochrany životního prostředí.

Uveďme ještě na okraj, že vozidla na CNG provozuje již od minulého roku také firma Pražské služby, a.s., ovšem jedná se o svozová vozida značky Mercedes.

ZDROJ:SITA CZ, Svět Motorů a Enviweb.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů