Pátek, 29. března 2024

Dřevěná umyvadla zazáří v koupelně milovníků přírody

Dřevěná umyvadla zazáří v koupelně milovníků přírody

Přírodní výrobky ze dřeva jsou zcela ekologické a vytvářejí hřejivou atmosféru domova. Dřevo je materiálem, který je na dotek teplý a příjemný a v koupelně vypadá vkusně. Dřevěná umyvadla vypadají exoticky, nevšedně a zajímavě.

Dřevěná umyvadla mohou být tvarově moderní, klasická nebo zcela dle osobních představ. Můžete si vybrat jak tvary klasické kulaté mísy, tak umyvadla organických tvarů nebo vany i toaletní desky. Interiér koupelny může být sladěn v barvě jednoho typu dřeva, ale může být i pestrou paletou různých odstínů.

Umyvadla ve světlém provedení budou vypadat dobře v malé koupelně. Do většího prostoru si můžete dovolit tmavší dřevo.

Umyvadla ve světlém provedení budou vypadat dobře v malé koupelně. Do většího prostoru si můžete dovolit tmavší dřevo.
FOTO: Blumenberg

Povrch dřevěného umyvadla může být matný i lesklý, můžete si do něj dokonce i zapracovat váš osobní talisman. Manufakturní výroba umyvadel to umožňuje. Povrch umyvadla je v případě poškození možné lehce zbrousit brusným materiálem, což je velkou výhodou. Po zbroušení by se mělo dřevo nechat dostatečně dlouho vyschnout a ošetřit voskem.

Vyrábějí se i z exotických dřev

Umyvadlo může být vyrobeno z modřínového dřeva, ale i z cedru, mahagonu, třešňě, ořechu nebo z dražšího, ale kvalitnějšího dřeva teaku.

Umyvadlo si můžete nechat vyrobit podle vašich představ.

Umyvadlo si můžete nechat vyrobit podle vašich představ.
FOTO: Bego s.r.o.


Aby se dosáhlo co nejlepší kvality zpracovávaného dřeva, musí se jeho vlhkost redukovat na naprosté minimum. Po ručním opracování dřeva a jemném obroušení  následuje impregnace voskem, který je většinou bezbarvý. Nanášeny jsou i bezbarvé tvrdé voskové oleje, které jsou vyrobeny na rostlinné bázi a mají zabránit prosáknutí vody dřevem.

Dřevěná umyvadla klasického tvaru.

Klasická dřevěná umyvadla.
FOTO: Sapeka

Při pravidelném používání umyvadla je vhodné třikrát do roka obnovit vrstvu bezbarvého tvrdého voskového oleje. Po naolejování je třeba nechat prostředek působit cca 5 hodin.

Výhodou takového dřevěného umyvadla je fakt, že díky minimální tepelné vodivosti dřeva zůstává voda v lázni dlouho teplá.

Zdroj: Novinky

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů