Pátek, 19. dubna 2024

Zpřístupněna přírodní památka Podolský profil

Zpřístupněna přírodní památka Podolský profil

Magistrát hlavního města Prahy a Česká televize se spojili a zajistili odstranění asi padesát let starého plotu okolo bývalého lomu nad plaveckým stadionem v Podolí. Tímto krokem byla občanům Prahy nově zpřístupněna přírodní památka Podolský profil.

„Pozemek lomu byl v šedesátých letech minulého století oplocen jako součást plaveckého stadionu, ale v současné době plot již neplnil svoji funkci. Na mnohých místech byl roztrhán a popadaný,“ vysvětlil k přírodní památce Podolský profil radní hl. m. Prahy pro životní prostředí Petr Štěpánek.

„Po odstranění plotu park na Kavčích horách získal nový rozměr a také se zde nabízí několik kouzelných scenérií. Jak říkají četní návštěvníci parku – je to jeden z nejkrásnějších pohledů na Prahu, kde v jednom výhledu máme Vltavu, Vyšehrad, Pražský hrad i Petřín,“ doplnil radní Štěpánek.

Plot na základě objednávky České televize jako vlastníka pozemku odstranilo Sdružení dobrovolných hasičů Stříbrná Lhota, konstrukci plotu ze zarostlých dřevin uvolnilo Hnutí Brontosaurus, které dlouhodobě zajišťuje další práce spojené s údržbou přírodní památky Podolský profil.

Zdroj: Tiskový servis MHMP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů