Čtvrtek, 28. března 2024

V sobotou 25. 4. 2009 začíná putovní výstava Ekofóru 2009 a online hlasování

V sobotou 25. 4. 2009 začíná putovní výstava Ekofóru 2009 a online hlasování

Hnutí Brontosaurus zve všechny příznivce humoru a životního prostředí na putovní výstavu Ekofóru, která začíná na Den Země, tedy v sobotu 25. 4. 2009, na Toulcově dvoře v Praze, a dále bude k vidění na jarních i letních kulturních či ekovýchovných akcích a v ekocentrech. Na výstavách bude možnost nejen si vtipy prohlédnout, ale také hlasovat pro nejlepší z nich. Totéž bude umožněno prostřednictvím internetové galerie na www.ekofor.cz, spuštěné rovněž na Den Země. Autoři vtipu, kteří během putovní výstavy získají nejvíce hlasů, budou na podzim odměněni hodnotnými cenami.

Dnem 7.4. skončila pro soutěžící možnost zasílat své vtipy do Ekofóru 2009. Do uzávěrky letošního ročníku Ekofóru přišlo poštou nebo mailem dohromady 533 vtipů, z toho v kategorii Stromek (do 15 let včetně) 302 vtipů (převážně organizováno školami, kterým na tomto místě děkujeme), v kategorii Strom (od 16 let včetně) 107 vtipů a v kategorii Les (věkově neomezeno) 124 vtipů. Vtipy jsou letos velmi kvalitní, bylo těžké vybírání, ale tím pádem se můžete těšit na parádní výstavu sestavenou ze 75 nejlepších děl, jež mají jedno společné téma - STROM. Putovní výstava s možností hlasovat pro vtipy startuje 25.4. na Toulcově dvoře (Den Země) a bude pokračovat až do konce léta; výčet dalších výstav letošního ročníku je na stránkách soutěže www.ekofor.cz. Ke 25.4. bude rovněž spuštěno online hlasování v galerii vtipů na webu Ekofóru.

Kromě hlasování veřejnosti bude o nejlepších vtipech rozhodovat i odborná porota složená ze zástupců institucí věnujících se životnímu prostředí a Čes! ké unie karikaturistů. Vyhlášení vítězů Ekofóru 2009 proběhne letos v neděli 27. 9. na festivalu Dort pro Brontosaura v Modré u Velehradu. Všem soutěžícím děkujeme za přízeň soutěži a zaslané vtipy a těm, jejichž díla byla vybrána pro putovní výstavu, srdečně gratulujeme.

A co je Ekofór 2009?
Ekofór je soutěž kreslených vtipů s tématikou dotýkající se životního prostředí. Ústředním tématem letošního ročníku soutěže je STROM. Soutěž je určena mládeži i dospělým. Soutěží se o hodnotné ceny -- výrobky fair trade, knihy naučné i zábavné, puzzle vytvořené handicapovanými umělci, hudební CD, zálesácké potřeby, trička, usb disky a další krásné i užitečné věci.

Hnutí Brontosaurus se zaměřuje na pořádání víkendových a prázdninových akcí na pomoc přírodě, kulturním památkám, ekologickou výchovu a osvětu a k životnímu prostředí šetrný životní styl. Nabízí tak široké spektrum zapojení pro ty, kteří nechtějí být lhostejní ke svému životnímu prostředí.

 
Kontaktní osoba: Petra Jadrná
Telefon: 776611226
E-mail: ekofor@brontosaurus.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů