Pátek, 29. března 2024

Japonsko a ČR budou spolupracovat v ekologických technologiích

Japonsko a ČR budou spolupracovat v ekologických technologiích

Pokračování spolupráce mezi Českou republikou a Japonskem v oblasti moderních technologií v energetice a ochraně životního prostředí bude tématem česko-japonského symposia, které se uskuteční v pondělí 4. května 2009 od 13:00 v hotelu Hilton Praha.

Dohodou o prodeji 40 milionů emisních kreditů z České republiky do Japonska, kterou 30. března podepsali ministr životního prostředí Martin Bursík a výkonný ředitel japonské Organizace pro rozvoj nových energetických a průmyslových technologií (NEDO) Yasuhiro Shimizu, vzájemná spolupráce nekončí, ale naopak začala. Japonská vláda chce nyní nabídnout České republice přístup k nejvyspělejším technologiím z oblasti úspor energií, nízkoenergetického stavebnictví, obnovitelných zdrojů energie a ochrany životního prostředí.

Japonsko - česko environmentální symposium je organizováno ve spolupráci vlád obou zemí a zúčastní se ho kromě představitelů japonského průmyslu český vicepremiér a ministr životního prostředí Martin Bursík. Promluví také náměstci ministra životního prostředí Aleš Kuták a Rut Bízková. Na symposiu bude představeno to nejlepší, co v oborech energetických úspor a environmentálních technologií Japonsko nabízí.

Pro fotografy a kameramany nabízíme fototermín v době vystoupení nejvýznamnějších hostů od 14:15 do 14:45. Novináři se mohou pochopitelně registrovat k účasti na celém symposiu.

Vstup na symposium je pro registrované zdarma, počet míst je však omezen, doporučujeme registraci neodkládat. Registrace pro novináře i ostatní účastníky probíhá zde.

Jakub Kašpar, tiskový mluvčí MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů