Čtvrtek, 25. dubna 2024

Knauf Insulation dal zelenou úsporám

Připravil kampaň s názvem PRVNÍ POMOC V ZATEPLOVÁNÍ.
Knauf Insulation dal zelenou úsporám

Ministerstvo životního prostředí České republiky spustilo 22. dubna 2009 program na podporu výstavby nízkoenergetického bydlení v ČR – Dotační program Zelená úsporám. Knauf Insulation si uvědomuje rozsah a možnosti tohoto programu, a rozhodl se do něj aktivně vstoupit a být jeho součástí. Úspory energií byly a jsou naším cílem a prioritou a chceme být v rámci našeho poradenského a informačního servisu, který bude s programem spojen, vždy o krok napřed.
Zelená úsporám ("Green Investment Scheme" - GIS) je unikátní dotační program, který navazuje na předešlé podpory Státního fondu životního prostředí. V rámci programu bude v letošním roce žadatelům rozděleno až 10 miliard Kč, které získal fond a ministerstvo prodejem emisních kreditů, které ČR ušetřila.

Program byl spuštěn 22. dubna 2009 a celková dotovaná částka na stanovené období programu, do roku 2012, může dosáhnout až 25 miliard Kč. Získání dotace je jednoduché a má jednoznačnou nárokovou logiku (pokud splníte podmínky, máte na příspěvek nárok). Žádost o podporu z Programu můžete podat již před začátkem realizace investice. Díky tomu budete mít jistotu přidělení dotace ještě před realizací.

V rámci našich projektů se podílíme na informovanosti o úsporách energie. Uvědomujeme si nutnost šetřit životní prostředí a šetřit energií, a protože tento program chce napomoci úsporám a zvýšit podíl nízkoenergetického bydlení v ČR, musíme být u toho. Proto jsme připravili kampaň s názvem PRVNÍ POMOC V ZATEPLOVÁNÍ. Jejím cílem je zprostředkovat zájemcům o dotace, zejména majitelům rodinných domů, informace o možnosti úspory energie a financí zateplením budovy a umožnit jim snadnou orientaci v možnosti čerpání prostředků z programu Zelená úsporám. Na našich webových stránkách jsou umístěny formuláře žádostí o dotaci (úspora energie na vytápění, podpora novostaveb v pasivním energetickém standardu, využití obnovitelných zdrojů energie pro vytápění a přípravu teplé vody), databaze realizačních firem, projektantů, příručky pro žadatele o dotaci a mnoho dalšího. Tyto a další informace vám také sdělíme na telefonní infolince 810 700 800. 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů