Čtvrtek, 28. března 2024

Stupňování nesmyslných požadavků

Stupňování nesmyslných požadavků
V televizních novinách proběhla zpráva o demonstraci majitelů vodních skútrů před Ministerstvem dopravy (chybí jim vodní plochy, kde by se mohli vyřádit). Jako by ti, "kteří na to mají", potřebovali nějaká zvláštní přednostní práva a zákony. Začínáme se potýkat s problémem majitelů také sněžných skútrů, terénních motocyklů, čtyřkolek, offroadů a jejich čiností spojených úzce se ztrátou zdravého rozumu, soudnosti a slušnosti právě těch, "kteří na to mají".

Tato speciální motorová vozidla byla původně určena pro používání na vodu nebo do obtížně přístupných terénů pro záchranáře, pobřežní hlídky a strážce Národních parků. Mnozí, kteří mají prostředky na zakoupení takového vozidla, se ani neobtěžují s nějakými požadavky, prostě vlítnou do přírody a vyřádí se dle své chuti. Zatím na tyto sobecké cochcáky není metr. Ale znáte to, "zlo plodí zase další zlo". Představte si, že se dá dohromady parta majitelů zrenovovaných armádních tanků a budou požadovat po státu několik set hektarů na provozování svých „sportovních aktivit“. Už nyní se to neblaze dotýká společnosti a hlavně životního prostředí, bez kterého nepřežije ani "pán tvorstva".

Není to tak dlouho, kdy člověk předváděl svůj talent, kumšt i fyzické přednosti pouze za používání své hlavy a svého těla, což bylo přirozené, a proto také přijatelné. Dnes mnozí předvádějí určitý druh motorových výrobků, původně vyrobených spíše pro využití v různých odvětvích pracovních profesí, pomocí kterých se snaží sami sebe zviditelnit ve společnosti. Ve skutečnosti již nedokáží vychutnat a prožívat přirozený kontakt s živou přírodou, ani si nedovedou představit, o co jsou ochuzeni.

S narůstajícím množstvím nakupování těchto speciálních motorových vozidel s nepříjemnými důsledky pro přírodu i společnost pomáháme pouze výrobcům tohoto zboží k vyšším ziskům. Společnost a příroda je takto jen a jen stupňovaně poškozována. Logicky přibývá také konfliktů mezi provozovateli uvedených motorových vozidel a veřejností. Pokud tady státní instituce ustoupí a povolí ničení životního prostředí, pak o to rychleji se projeví negativní dopady pro celou zemi.

Přerov

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů