Úterý, 16. dubna 2024

Řečtí lesníci využívají Google Earth v boji proti ilegálním stavbám

Řečtí lesníci bojují s ilegální zástavbou ve vyhořelých oblastech západního Peloponésu. Využívají k tomu i Google Earth. Již v době kdy zuřily požáry se šuškalo, že některé byly založeny úmyslně s cílem dosáhnout možnosti zástavby jinak nezastavitelné půdy.
Řečtí lesníci využívají Google Earth v boji proti ilegálním stavbám

Forestry authorities have started using old Internet satellite photographs to protect forestland from illegal construction, according to the forest ranger for Pyrgos, in the Peloponnese, which was badly ravaged in the wildfires of 2007 that killed more than 70 people.

“We are using Google Earth photos from before the fires as a reference point to avert all forms of illegal exploitation of land,”  Thomopoulos said .. “It is much more practical than traditional aerial photographs, as we have the precise geographical coordinates, which we can compare with our measurements on the ground,” told to the foreign press. He added that there had been “far fewer attempts” at illegal construction on fire-ravaged land.



ZDROJ: www.ekathimerini.com,http://www.firesovergreece.hurricaneproducton.com,upraveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů