Pátek, 29. března 2024

AFRICKÁ MUZEJNÍ NOC

AFRICKÁ MUZEJNÍ NOC

Během Africké muzejní noci v pobočce NZM Ohrada vystoupí mj. skupina hudebníků Banabawu z Konga, která návštěvníkům představí tradiční hru na africké bubny, tanec a zpěv. V 19 a 21 hod si návštěvníci budou moci sami vyzkoušet hru na bubny a budou seznámeni s použitím jednotlivých bubnů. Budou mít také možnost naučit se hrát a v domorodém jazyce zpívat jednoduchou africkou píseň.

   Dále jsou pro návštěvníky každou celou hodinu připraveny komentované prohlídky pokračující úspěšné výstavy „Africké cesty Adolfa Schwarzenberga“. Přednášku  „Lovy v Namibii“ doplněnou řadou fotografií a vlastními zážitky z Afriky přednese ve 20 hod. známý milovník myslivosti  a přírody  ing. Petr Ziegrosser.

   Na zadním nádvoří zámku budou mít možnost návštěvníci prokázat své schopnosti ve stopování africké zvířeny a také vyzkoušet svoje štěstí při střelbě lukem, a to při lovu tzv.“velké pětky“. Pro děti i dospělé bude připraven zajímavý a bohatý doprovodný program (např. výroba masek afrických zvířat aj.) .

   Návštěvníci budou mít také možnost posedět na nádvoří u ohně a k příjemné atmosféře přispěje jistě i stánek s občerstvením. Večerní atmosféru bude po celou muzejní noc zpříjemňovat vystoupení skupiny Banabawu z Konga.

   Africká muzejní noc je součástí Festivalu muzejních nocí 2009 pořádaného
Asociací muzeí a galerií ČR.

   Mediálními partnery výstavy jsou Český rozhlas 2 – Praha, Český rozhlas – České Budějovice, Českobudějovické listy, magazíny Kam po Česku, Myslivost, Revue 50plus  a týdeník Zemědělec.

Kontakt: 

Mgr. Martin Slaba, NZM Ohrada, Lovecký zámek Ohrada u Hluboké nad Vltavou, U Bezdreva 17,

 tel: 387 965 340,  e-mail: martin.slaba@nzm.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů