Pátek, 19. dubna 2024

SFŽP vyzval k připomínkování dokumentu Environmentální management programu Zelená úsporám

SFŽP vyzval k připomínkování dokumentu Environmentální management programu Zelená úsporám

SFŽP vyzývá veřejnost k připomínkování rámcového dokumentu Environmentální management programu Zelená úsporám. V programovém dokumentu definovány programové oblasti z oblasti životního prostředí, na které v budoucnu půjdou finanční prostředky.


Státní fond životního prostředí na svých stránkách uvádí, že účelem rámcového dokumentu Environmentální management programu Zelená úsporám je identifikace významných environmentálních dopadů Programu (jak pozitivních, tak negativních) a stanovení vhodných preventivních a zmírňujících opatření (včetně odpovídajícího monitoringu), které umožní negativním vlivům předejít nebo je výrazně zmírnit.



Hlavním cílem Programu je snížení emisí CO2 a současně omezení emisí látek znečišťujících ovzduší, zvýšení využití obnovitelných zdrojů energie a zlepšení energetické účinnosti v sektoru bydlení v ČR. Uvedeného cíle bude dosaženo uvolněním finančních prostředků do různých programových oblastí definovaných v programovém dokumentu.  Prostředky, z nichž je program financován, byly získány prodejem nevyužitých emisních práv, která se vážou ke Kyotskému Protokolu.



Veřejnost má možnost se ke zveřejňovanému dokumentu vyjádřit do 26. května (do 16.00 hodin) na adresu lenka.cesenkova@sfzp.cz.



Dokument je ke stažení na stránkách:



Zdroj: SFŽP ČR

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů