Úterý, 16. dubna 2024

Národní výstava v Mexiku bude šancí pro české výrobce moderních technologií

Národní výstava v Mexiku bude šancí pro české výrobce moderních technologií
Ve dnech 29. září - 3. října 2009 se v prostorách výstaviště World Trade Centre v hlavním městě Mexika bude konat Národní výstava České republiky v Mexiku. Při té příležitosti najdou uplatnění také čeští výrobci moderních environmentálních  technologií.

Výstava se uskuteční v rámci proexportní podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a bude finančně a technicko-organizačně dotována státem (viz část Zásady - kategorie A).
 
Hlavním cílem výstavy je otevřít mexický trh dalším českým firmám a umožnit jim získat nové exportní příležitosti v Latinské Americe. Národní výstava se koná v termínu, kdy ve World Trade Centre proběhne mezinárodní veletrh The Green Expo, což je další příležitostí pro rozšíření odborných kontaktů pro české firmy a k rozšíření nabídky zboží i v této oblasti. Environmentální technologie, ochrana životního prostředí a prevence přírodních katastrof jsou vytipovanými perspektivními oblastmi bilaterální spolupráce a současně oblastmi, v nichž mají české firmy příležitost prosadit se na mexickém trhu.

V rámci Národní výstavy bude ve spolupráci s agenturou CzechInvest uspořádán seminář, který se zaměří na různé aspekty spolupráce mezi ČR a Mexikem ve vytipovaných oborech včetně environmentálních technologií, ochrany životního prostředí a předcházení živelným katastrofám. S referáty na něm vystoupí přední čeští odborníci v daných oborech a jejich mexičtí partneři. Na práci workshopu se budou podílet též přítomní zástupci firem z řad vystavovatelů.

Obchodní a kontaktní jednání pro české firmy jsou připravována prostřednictvím Zastupitelského úřadu ČR v Mexiku ve spolupráci s příslušnými mexickými institucemi a asociacemi.

Zájemci o možnost vystavovat musí odeslat svou přihlášku nejpozději do 26. června 2009.

V případě jakýchkoliv dotazů týkajících se technicko-organizačního zabezpečení Národní výstavy včetně doprovodných aktivit kontaktujte Jana Sháněla (shanel@mpo.cz, tel. 224 852 750); informace o obsahovém zaměření Národní výstavy obdržíte také v odboru mimoevropských zemí MPO (Václav Malý, maly@mpo.cz, tel. 224 852 632).

Přeji příjemný den

Jakub Kašpar
Ředitel odboru vnějších vztahů a tiskový mluvčí
Ministerstvo životního prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů