Čtvrtek, 18. dubna 2024

Cisco představuje nové řešení pro energetickou správu

Cisco představuje nové řešení pro energetickou správu
Společnost Cisco představila novou technologii EnergyWise, která měří, reportuje a snižuje spotřebu energie IP přístrojů. Sníží tak například spotřebu IP telefonů, notebooků nebo přístupových bodů, ale postupně i celých budov. Přispěla k tomu i akvizice firmy Richards-Zeta, která disponuje inteligentním middleware umožňujícím řídit spotřebu elektřiny celých budov a jejich systémů, jako jsou osvětlení, výtahy či klimatizace.

Technologie EnergyWise byla vytvořena v souladu s vizí zaměřenou na snižování spotřeby elektrické energie a ochranu životního prostředí s využitím síťových technologií. Nabídne měření v reálném čase, což ředitelům informatiky umožní lépe sledovat úspory energie jak v celé organizaci, tak i na konkrétních místech sítě, jako jsou podnikové areály, pobočky nebo datová centra. Technologie bude na trh uvedena ve třech fázích.

V první fázi (únor 2009) nazvané "Network Kontrol" byla technologie EnergyWise podporována na switchích Catalyst a bude řídit spotřebu energie IP zařízení, jako jsou telefony, dohledové kamery a přístupové body pro bezdrátový internet. Ve druhé fázi (léto 2009) dojde pod heslem "IT kontrol" k rozšíření průmyslové podpory technologie EnergyWise na zařízení, jako jsou osobní počítače, notebooky a tiskárny.

V závěrečné fázi (začátek roku 2010) s názvem "Building Kontrol" se technologie rozšíří i na řízení systémů budov, jako jsou vytápění, vzduchotechnika a klimatizace, výtahy, osvětlení, kartové přístupové systémy pro zaměstnance, požární poplachové systémy a systémy ostrahy.

"EnergyWise pomůže zákazníkům získat komplexní pohled na spotřebu energie v jejich sítích, který umožní sledovat nejen spotřebu na úrovni jednotlivých zařízení, ale v budoucnu i celkovou efektivitu sítě, provoz budov a obchodní postupy napříč celou organizací," uvedla Judy Lin, senior viceprezident technologické divize Ethernet Switching společnosti Cisco.

Společnost Cisco současně představila technologii Wireless Control System (systém pružného řízení spotřeby energie, který šetří elektřinu tím, že umožňuje vypnout vysílače, jež jsou mimo pracovní dobu zbytečně zapnuté), a novou kalkulačku účinků na životní prostředí Green Business Value Calculator, která ukazuje předpokládané náklady a úspory emisí skleníkových plynů při nasazení technologie EnergyWise a dalších ekologických technologií.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů