Pátek, 19. dubna 2024

Rozšiřuje se nabídka fotovoltaických systémů

V České republice sílí trend získávání energie z obnovitelných zdrojů.
Rozšiřuje se nabídka fotovoltaických systémů
Čím dál více se objevují tzv. pasivní domy, které jsou energeticky soběstačné. S tím jde ruku v ruce i rozvoj technologií pro získávání energie ze slunce.

V souvislosti s tím se u nás objevují další fotovoltaické systémy, které mají svými výkony a efektivností přesvědčit k rozšíření tohoto typu obnovitelných zdrojů energie.

REALIZACE SLUNEČNÍCH ELEKTRÁREN

Výhradním dovozcem fotovoltaických panelů značky ASEC pro ČR a SR se nedávno stal dodavatel této techniky JOYCE ČR. Produkty se vyznačují kvalitou výroby i použitých komponent, dobrými technickými parametry, nadstandardními garancemi, dlouhou životností a příznivým poměrem výkonu k pořizovací ceně.

Společnost JOYCE ČR má pro stavbu slunečních elektráren v nabídce kompletní škálu mono i polykrystalických panelů jmenovitých výkonů od 170 Wp do 230 Wp.

Panely ASEC vyráběné s 6" buňkami s využitím německých a japonských technologií dosahují výborné účinnosti. Podstatné je, že výrobní rozptyl výkonu jednotlivých panelů je pouze +3 %. JOYCE ČR na panely ASEC poskytuje nadstandardní pětiletou garanci na výrobní vady a výkonovou desetiletou záruku na 90 % výkonu a 25 let na 80 % výkonu panelu.

Články fotovoltaických panelů ASEC chrání i proti těm nejtvrdším povětrnostním podmínkám odolné tvrzené sklo a laminátová vrstva EVA. Jsou vsazeny do robustního, 47,5 mm silného eloxovaného hliníkového rámu, který zajišťuje snadnou a trvanlivou instalaci. Zadní kryt je vyroben z tedlaru a je osazen precizně utěsněným značkovým TYCO junction boxem.

Pro maximální eliminaci výkonových ztrát při částečném zastínění plochy jsou panely vybaveny systémem tří ochranných diod. Vodotěsné a pevné propojení panelů zajišťují univerzální osvědčené konektory TYCO. Kvalitu výroby garantují certifikace ISO 9001:2000 a TUV.

Firma JOYCE ČR využívá panely ASEC také pro realizace kompletních fotovoltaických elektráren všech velikostí na klíč s příznivou cenou již od 120 000 Kč bez DPH za 1 kWp instalovaného výkonu. Více informací o fotovoltaických panelech ASEC na www.joyceenergie.cz.

CO NEJVĚTŠÍ PODÍL EKOLOGICKÉ ENERGIE

Na český trh vstoupila i další firma dodávající technologie pro fotovoltaické systémy, tedy především solární panely a s nimi spojené technologie, a to společnost Soleg. Je výhradním dovozcem špičkových německých značek SolarWorld a Sovello, skandinávské značky Rec Solar a strategickým partnerem německé značky Schott. V nabídce má ale i produkty dalších předních evropských výrobců, kteří kladou důraz na nejvyšší kvalitu a spolehlivost.

"V budoucnu by solární panel na střeše rodinného domu měl být téměř samozřejmostí," konstatuje ředitel společnosti Soleg Filip Malán a dodává: "Fotovoltaika je obor, který se velmi rychle rozvíjí. Český trh zaplavují výrobky asijské produkce, velké rezervy jsou ale v nabídce kvalitních produktů a v oblasti následných služeb a servisu. Právě na tuto oblast trhu se zaměřujeme."

Soleg nabízí celou řadu služeb z oblasti fotovoltaiky. Svým zákazníkům nejen dodává produkty vysoké kvality, ale provádí i analýzy zastínění pomocí exaktních metod, spolupracuje při projektování fotovoltaických systémů nebo dokonce realizuje kompletní fotovoltaické elektrárny na klíč.

Cílem Solegu pro letošní rok je prodat takový počet solárních panelů, aby jejich celkový výkon byl 5 MW. To představuje přibližně 23 000 fotovoltaických modulů. Na rodinné domy se standardně instaluje výkon kolem 5 kilowat. Pokud by tedy celý plánovaný objem byl instalován na střechy rodinných domů, bylo by zaopatřeno asi 1000 domácností ekologicky vyráběnou energií. Aby společnost Soleg takto vysokého cíle dosáhla, buduje v současné době síť partnerských firem, kterým zprostředkovává know-how v oblasti instalace fotovolataických zařízení.

"Chtěli bychom v budoucnu rozhodujícím dílem přispět ke změně současného způsobu zásobování elektrickou energií, dlouhodobým cílem je co největší podíl zásobování z obnovitelných zdrojů," konstatuje Filip Malán a dodává: "Soleg klade důraz na vysokou kvalitu všech komponentů. Nabízí fotovoltaické systémy, které jsou mimořádně stabilní i při působení větru a při zatížení sněhem. Staráme se o to, aby naši zákazníci ze svých fotovoltaických zdrojů energie dosahovali vždy trvalých a vysokých zisků.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů