Úterý, 16. dubna 2024

Ministr Miko bude se šumavskými starosty jednat o spolupráci

Ministr Miko bude se šumavskými starosty jednat o spolupráci
Spolupráce na ochraně unikátní přírody Národního parku Šumava a rozvoji obcí v regionu bude základním tématem jednání ministra životního prostředí Ladislava Mika se šumavskými starostkami a starosty.

Ministr Miko se již ve středu 10. června sešel se starostkami Borových Lad a Stožce a starostou Modravy, aby s nimi probral témata a program společného jednání v příštím týdnu. Ve čtvrtek 11. června jednal o ochraně přírody na Šumavě s hejtmankou Plzeňského kraje Miladou Emmerovou a krajským radním pro životní prostředí Petrem Smutným. Ještě před schůzkou se starosty ve Vimperku by se měl na počátku příštího týdne sejít v Praze s jihočeským hejtmanem Jiřím Zimolou.

Jednání ministra se starosty z regionu NP Šumava se uskuteční ve čtvrtek 18. června od 13:30 ve Vimperku v hotelu Anna (Kaplířova 168). Celé jednání bude otevřeno zástupcům médií.

Pro ty, kdo nebudou mít zájem či možnost účastnit se celého jednání, se v hotelu Anna uskuteční v 16:00 tisková konference za účasti ministra životního prostředí Ladislava Mika, ředitele Správy NP Šumava Františka Krejčího, předsedy vědecké rady NP Šumava Jakuba Hrušky a zástupce starostů, kterého si sami určí.

Z kapacitních důvodů prosíme o potvrzení účasti a upřesnění, zda se zúčastníte celého jednání či pouze tiskové konference do středy 17. června do 14:00. Kontakt: Jakub Kašpar, jakub.kaspar@mzp.cz, 267 122 040, 724 175 927.

Přeji příjemný nedeštivý den i víkend

Jakub Kašpar
Ředitel odboru vnějších vztahů a tiskový mluvčí
Ministerstvo životního prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů