Pátek, 29. března 2024

Ladislav Miko na Šumavě hovořil se starosty o problémech, které je pálí

Ministr životního prostředí Ladislav Miko se dnes ve Vimperku sešel s většinou starostek a starostů regionu Národního parku Šumava.
Ladislav Miko na Šumavě hovořil se starosty o problémech, které je pálí

 „Považuji dnešní jednání za velice cenné. Přijel jsem si především vyslechnout od starostů, jaké problémy je trápí,“ komentoval dnešní několikahodinovou diskusi ministr Miko.

„Vnímám dvě linie těchto problémů – jedna je v oblasti managementu ochrany přírody a druhá v socioekonomické oblasti, v tom, že lidé na Šumavě musí mít šanci získat práci a žít v kvalitních podmínkách,“ říká Ladislav Miko.

„Ceníme si toho, že si pan ministr našel v tak krátké době čas za námi zajet a naše nejpalčivější problémy vyslechl,“ říká předsedkyně regionální sekce Rady NP Šumava a starostka Borových Lad Jana Hrazánková.

Ministr Miko přislíbil, že podněty z dnešní diskuse budou podkladem pro návrh řešení, které chce v nejbližších týdnech představitelům samosprávy nabídnout. „Jsem přesvědčen, že můžeme ještě v době mého působení dojít k dohodě, která nebude kompromisem, kde by každý musel někam ustoupit, ale spíše win-win dohodou, tedy kdy každý vyhraje,“ říká Ladislav Miko.

MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů