Úterý, 19. března 2024

Národní myslivecké slavnosti 2009

Národní myslivecké slavnosti 2009

Tradiční Národní myslivecké slavnosti se letos na loveckém zámku Ohrada v Hluboké nad Vltavou, sídle pobočky Národního zemědělského muzea Praha – Muzeu lesnictví, myslivectví a rybářství, uskuteční v sobotu 27. června 2009 (9,30 – 20 hod.). Osvědčenými pilíři hlavního programu na nádvoří zámku budou mistrovství republiky ve vábení jelenů, prezentace práce sokolníků, představení loveckých psů, ukázky vábení a troubení.

   Specifikem letošního, již devátého ročníku slavností, bude mimořádná předpremiéra celovečerního filmu režiséra Roberta Sedláčka „Muži v říji“. Ve filmu se mezi jinými objeví herci Pavel Zedníček, Jiří Lábus, Marta Vančurová a Jaromír Hanzlík. Inspiraci k natočení snímku filmaři nalezli mimo jiné i na úspěšném mistrovství Evropy ve vábení jelenů, které se na zámku Ohrada uskutečnilo v loňském roce.

   Součástí doprovodného programu bude atraktivní soutěž chladnokrevných koní (těžký tah, formanská jízda, ovladatelnost v kládě), dále prohlídky výstav a stálých expozic NZM Ohrada, prezentace NZM Čáslav – Muzea zemědělské techniky a výstava o Českém lese v poušti Negev. Z prostoru před zámkem budou v pravidelných intervalech odjíždět autobusy na exkurzi do Staré obory. Chybět nebudou ani živá hudba, stánky s občerstvením a dětský koutek.

 

   Slavnosti pořádají Národní zemědělské muzeum Praha – NZM Ohrada, Českomoravská myslivecká jednota a město Hluboká nad Vltavou ve spolupráci s časopisem Myslivost a Lesy Hluboká nad Vltavou, a.s. 

 

   Vstupné: dospělí - 90 Kč, děti do 15 let - 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí a 2 děti) - 200 Kč.  Děti do 6 let mají vstup zdarma.

 

 

Kontakt: 

Mgr. Martin Slaba, NZM Ohrada, Lovecký zámek Ohrada u Hluboké nad Vltavou, U Bezdreva 17,  tel: 387 965 340,  e-mail: martin.slaba@nzm.cz 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů