Čtvrtek, 28. března 2024

Radnice představuje plány Vltavské vodní cesty

Radnice představuje plány Vltavské vodní cesty

České Budějovice - Jen 130 kilometrů chybí krajskému městu k tomu, aby se napojilo na tisíce kilometrů dlouhé evropské vodní cesty.

Právě tuto vzdálenost musí Vltava překonat, aby se dostala do Prahy, odkud je možné plout dále. S plány na projekt obnovení Vltavské vodní cesty se mohou nyní zájemci seznámit na budějovické radnici.

Součástí záměru je třicet tři kilometrů dlouhý úsek z Českých Budějovic do Týna nad Vltavou, který se v současné době buduje.

„Návštěvníci si mohou například prohlédnout dvoumetrovou fotomapu znázorňující plánované úpravy řeky mezi Českými Budějovicemi a Hlubokou nad Vltavou. Najdou ji v průjezdu vchodu číslo dvě, hned u vstupu do infocentra,“ upřesnila mluvčí radnice Jitka Welzlová.

V prvním patře magistrátu jsou k vidění rozměrné informační tabule popisující vnitrozemskou lodní dopravu, ale i jednotlivé etapy obnovení Vltavské vodní cesty včetně napojení na Labe.

Panely stručně popisují investiční záměry i jednotlivé stavby. Většina peněz na projekt pochází z evropských strukturálních fondů.

Podle investora, Ředitelství vodních cest České republiky by první výletní lodě měly úsek Budějovice – Týn zdolat v roce 2011. Výstava potrvá do konce prázdnin.

Zdroj:Českobudějovický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů