Čtvrtek, 25. dubna 2024

Peugeot 207 má novú tvár a ekologickejšie motory

Peugeot 207 má novú tvár a ekologickejšie motory

Až 57 percent produkcie trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia tvorí v súčasnosti jej model Peugeot 207. Od júna spoločnosť vyrába viac ako 900 automobilov denne, 43 percentami sa na produkcii podieľa nový model Citroën C3 Picasso.

Model Peugeot 207, ktorý je za roky 2007 a 2008 najpredávanejším automobilom svojho segmentu v Európe, dostal v týchto dňoch novú tvár. Čiastočná inovácia jeho imidžu nasleduje po troch úspešných rokoch na trhu.

Od utorka schádzajú z výrobných liniek automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia v Trnave už len vynovené dvestosedmičky.  Informoval o tom hovorca spoločnosti Peter Švec. Inováciou prešiel exteriér i interiér vozidla.

S novou vizážou prišlo tiež posilnenie environmentálneho aspektu. Ponuka motorov vynovených dvestosedmičiek sa rozšírila o dva benzínové motory, ktoré spĺňajú prísnu emisnú normu Euro 5. Ide o motor s objemom 1,4l s výkonom 75 koní a o motor s objemom 1,6l a s výkonom 120 koní.

Výrobné centrum PSA Peugeot Citroën Slovakia v Trnave tak potvrdzuje, že je veľkou podporou materského koncernu, ktorému patrí európske prvenstvo vo výrobe a predaji vozidiel ohľaduplných k životnému prostrediu. Podľa normy Euro 5 nesmú emisie oxidu uhoľnatého prekročiť hranicu 1g/km a emisie pevných častíc 0,005g/km. Táto smernica je pre staršie modely a teda aj pre Peugeot 207 záväzná až od 1. januára 2011. Úplne nové modely ju musia rešpektovať od 1. septembra 2009, uviedol Švec.

Automobilka v Trnave je technologicky najmodernejšou v skupine PSA Peugeot Citroën. Strategická investícia, ktorú francúzsky koncern oznámil v januári 2003, dosiahla do spustenia výroby 700 miliónov eur (2,1 miliardy Sk). V júni 2006 sa rozbehla výroba modelu Peugeot 207.

Vlani opustilo výrobné pásy trnavskej automobilky viac ako 186.000 vozidiel, čo je o 5 percent viac, ako v roku 2007. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku. Investície do spustenia jeho výroby dosiahli ďalších 100 miliónov eur (3 miliardy Sk)

Zdroj: TASR

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů