Úterý, 19. března 2024

Mapa bioplynových stanic: Kompletní on-line seznam bioplynových elektráren v ČR spuštěn

CZ Biom na svých stránkách spustil jedinečný on-line přehled bioplynových elektráren v České republice pod názvem Mapa bioplynových stanic.
Mapa bioplynových stanic: Kompletní on-line seznam bioplynových elektráren v ČR spuštěn

Je zde využito příjemného a přehledného grafického prostředí použitím nejmodernější technologie Google Maps s možností filtrovat zobrazované informace dle typů bioplynových stanic (komunální, zemědělské a ostatní). Dále je zde připraven modul pro zobrazení subjektů, které výstavbu bioplynových stanic financují, přehled poradenských a vzdělávacích subjektů v oboru a přehled dodavatelů bioplynových stanic na klíč a zároveň dodavatelů jejich hlavních součástí (kogenerační jednotky, fermentory). V mapě bioplynových stanic lze také zobrazovat související odborné akce a např. poptávku po digestátu.

 
Obr. : Mapa bioplynových stanic v ČR - instalace
Obr. : Mapa bioplynových stanic v ČR - firmy
Jednotlivé bioplynové stanice jsou v mapě zobrazovány pomocí GPS souřadnic a mapu lze libovolně zvětšovat nebo zmenšovat, posunovat a díky technických informacím získat ucelený přehled o počtu a výkonech bioplynových instalací v České republice. Po otevření detailnější webové stránky ke každé jednotlivé bioplynové stanici je možno dozvědět se další informace tak, jak se nám je podařilo získat. Týká se to např. elektrického výkonu, využití tepla, vstupních surovin, počtu pracovníků obsluhy, roku uvedením do provozu, generálního dodavatele, provozovatele, subdodavatelů hlavních součástí, uspořeném CO2, objemu odkloněného BRO a dalších informací.

Mapa bioplynových stanic je vytvořena tak, aby mohla být pracovníky CZ Biomu neustále aktualizována a zpřesňována. S informacemi o chybějících bioplynových stanicích nebo o opravě neúplných či chybných údajů prosím neváhejte kontaktovat pracovníky CZ Biomu. Mapu bioplynových stanic naleznete po kliknutí na tento odkaz nebo přes odkazy www.biom.cz > produkty a služby > bioplynové stanice.

Mapa bioplynových stanic

Zdroj: CZ Biom

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů