Čtvrtek, 28. března 2024

Cenu Josefa Vavrouška získala poprvé úřednice

Cenu Josefa Vavrouška získala poprvé úřednice
Nadace Partnerství a Nadace Charty 77 již potřinácté udělily Cenu Josefa Vavrouška za aktivní prosazování udržitelného rozvoje a činnost usilující o pozitivní řešení ekologických, sociálních a ekonomických problémů. K dosavadním 19 oceněným přibyli letos další dva: Miroslava Knotková, ředitelka Energetické agentury Zlínského kraje, o. p. s., a doc. Antonín Bouček, z Ústavu lesnické botaniky, dendrologie a geobiocenologie Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně.

"Miroslava Knotková získala cenu Josefa Vavrouška jako první úřednice. Porota ocenila především její aktivity ve prospěch projektů měst a obcí, zaměřených na využívání obnovitelných zdrojů energie a úspory energie ve veřejných budovách. Její nesmírnou pracovitost a houževnatost si nemohou vynachválit především starostové menších obcí," uvedl Miroslav Kundrata, ředitel Nadace Partnerství.

Dokládají to i následující čísla, která přednesla při slavnostním udělování cen v rezidenci pražského primátora Yvonna Gaillyová: "Jen za necelé tři roky existence agentury iniciovala ve městech a obcích 87 úspěšných projektů v hodnotě více než půl miliardy korun. Rozumějme - jde o půlmiliardu, která zásluhou Energetické agentury a její ředitelky ve Zlínském kraji přibyla. Podívala jsem se na rozpočet agentury a konstatuji, že zásluhou Mirky Knotkové se každá koruna vložená do agentury krajem znásobila sedmdesátkrát. A všechny ty peníze tečou do energetických úspor."
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů