Pátek, 19. dubna 2024

Napajedla staví cyklostezku podél vodní cesty Baťův kanál

Napajedla staví cyklostezku podél vodní cesty Baťův kanál
V Napajedlech na Zlínsku vzniká další část cyklostezky podél unikátní a turisty vyhledávané vodní cesty Baťův kanál. Tři kilometry dlouhý úsek přijde na téměř 19 milionů Kč, 15,9 milionu Kč radnice získala z Regionálního operačního programu Střední Morava. Trasa by měla být dokončena letos v prosinci. ČTK o tom dnes informovala starostka Napajedel Irena Brabcová.

Cyklostezka je součástí společného projektu Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu. V konečné fázi bude mít délku 45 kilometrů, spojí Uherský Ostroh s Kroměříží. Po jejím dobudování na ni bude svedena nadregionální trasa Moravská stezka.

Zpevněný povrch cyklostezky bude vhodný nejen pro cyklisty, ale také pro in-line bruslaře. Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu si od projektu slibuje především zatraktivnění území a tím i zvýšení cestovního ruchu v oblasti.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů