Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologická olympiáda školy láká, uzávěrka se blíží

Ekologická olympiáda školy láká, uzávěrka se blíží

Vlašim - Další středočeské kolo ekologické olympiády (EO), jejímž cílem je motivovat středoškolské studenty k hlubšímu zájmu o ekologii a ochranu přírody v praxi, proběhne 18. a 19. září v Podblanickém ekocentru ČSOP Vlašim.

Uzávěrka přijímání přihlášek je pro školy oficiálně již na konci července. Aktuálně je však zaregistrováno jen pět družstev, ač jich celkem může být třikrát tolik. „Školy se většinou hlásí až v září, se začátkem školního roku. Sice je to po termínu, ale dokud je to kapacitně možné, jejich přihlášky akceptujeme,“ popsala zkušenost Lenka Suchanová, koordinátorka soutěže.

EO se účastní tříčlenná družstva, která prokazují své znalosti v teoretické a praktické části. Jednak jde o prokazování vědomostí v oblasti ekologie a ochrany přírody (ekologické pojmy, stav životního prostředí v České republice a ve světě, globální ekologické problémy, právní normy na ochranu přírody, poznávání rostlin, zvířat, hornin, minerálů a hub), jednak své ochranářské zkušenosti a dovednosti (systémové myšlení, schopnost spolupráce a rozhodování či tvořivost). Každý ročník soutěže je svými úkoly i nějak tématicky zaměřen. „Loni to bylo třeba ekologické zemědělství. Letošní téma je již známé, ale školy se ho dozví až začátkem září,“ dodala Suchanová.

TOMÁŠ MACHÁČEK

Zdroj:Benešovský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů