Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Letecká společnost Pet Airways nabízí lety "první třídou" domácím miláčkům Američanů. Psi a kočky už nebudou muset létat v nákladním prostoru, ale jejich přepravky zaberou hlavní palubu letadla. Stroje Pet Airways spojují od minulého týdne pět amerických letišť, cena jedné zvířecí letenky začíná na 149 dolarech (asi 2850 Kč). Některé lety jsou už vyprodané a zvířecí zájemci už zaplnili čekací listiny.

V sobotu 25. července budou moci Pražané i mimopražští prodat své použité věci, o kterých si myslí, že je někdo ještě může potřebovat. Na náměstí Míru se totiž uskuteční pravý bleší trh. "Bleší trh žije ze zapomenutých a plných sklepů a půd, které jsme se rozhodli konečně uklidit. Má rád komory babiček, dětské pokojíčky odrostlých dětí nebo úložné prostory pod postelí rodičů," popisují povahu trhu jeho pořadatelé.

Povídání o historii řádu svatých Voršilek, návštěva jindy nepřístupných částí kláštera a navrch ochutnávka kvalitních vín. To vše vás čeká, pokud se v pátek 24. července vydáte na prohlídku kláštera svaté Voršilky v Kutné Hoře. Rodinné vinařství Vinné sklepy Kutná Hora, s.r.o. hospodaří jako jediné v Čechách systémem ekologického zemědělství, ochutnat tak můžete vína, na něž se nepoužily žádné chemické postřiky.

Vláda rozhodne o dvou nejvhodnějších lokalitách pro trvalé uložení odpadu z českých jaderných elektráren do roku 2015.
Vyplývá to z dokumentu Politika územního rozvoje, který v pondělí vláda schválila.

Zhoršenou kvalitu vody hlásí hygienici na Velkém Dářku a Pilské nádrži u Žďáru nad Sázavou. U vnímavějších lidí by se už nyní mohly projevit zdravotní problémy. Velké Dářko a Pilská nádrž patří na Žďársku mezi nejvyhledávanější rekreační střediska.

Pravčická brána vypadla ze souboje o sedm přírodních divů světa. Do finále se nedostalo ani slovenské Štrbské pleso. Obě lokality jsou jen mezi náhradníky. Mezi 28 finalisty jsou třeba polská Mazurská jezera, pohoří Schwarzwald v Německu, americký Grand Canyon nebo sopka Vesuv v Itálii. Sedm přírodních divů světa by mělo být známo v roce 2011.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů