Pátek, 26. dubna 2024

Obama předal firmám vozy s podvozky Avie

Obama předal firmám vozy s podvozky Avie

Americký prezident Barack Obama minulý týden před washingtonským Kapitolem předal šesti americkým firmám elektrické nákladní vozy s kabinou a na podvozku české automobilky Avia. Informoval o tom personálního ředitel Avie Vít Šubert.

Auta s nulovými emisemi převezmou například zástupci nápojové firmy Coca Cola a telekomunikační AT&T. Vozy pod názvem Newton postavila britská společnost Tanfield a americká firma Smith, jejíž název bude na přední masce aut.

Obama podporuje alternativní zdroje energie dlouhodobě mimo jiné kvůli snaze snížit závislost USA na dovozech ropy. "Můžeme zůstat největším světovým dovozcem ropy, nebo se můžeme stát největším světovým vývozcem čisté energie," uvedl v květnu.

"Pro společnost Avia Ashok Leyland Motors to signalizuje rozšíření účasti v sektoru zelené dopravy," uvedla Avia, jež s Tanfield Group spolupracuje při dodávkách elektrických vozů do Velké Británie už více než pět let.

Avii vlastní indická skupina Ashok Leyland. Loni vyrobila 474 vozů, což je o třetinu méně, než v roce 2007. Prodej klesl o 18 procent na 583 aut.

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů