Úterý, 19. března 2024

Kia zezelená, do ekologických aut investuje přes 3 mld. dolarů

Kia zezelená, do ekologických aut investuje přes 3 mld. dolarů

Korejská Kia hodlá v následujících letech investovat zhruba 3,3 miliardy dolarů do vývoje hybridních technologií a nových úsporných modelů.

Sama automobilka tvrdí, že se chce společně s Hyundaiem stát do roku 2012 jedním ze čtyř největších hráčů na poli úsporných a k životnímu prostředí šetrných vozů. A vzhledem k její dravé modelové i cenové politice nemáme těmto slovům proč nevěřit.

V současné době tvoří vrchol ekologického smýšlení výrobce systém Stop/Start (ISG), který Kia montuje do žilinského Cee'du. Do dvou let bychom se však mohli dočkat plnohodnotných hybridů, a to jak s benzinovými, tak i naftovými motory. A na cestě jsou prý i jejich plug-in verze.

Jediný vůz Kia s hybridním pohonem je nyní model Forte, jehož prodej byl nedávno zahájen na korejském trhu. Ten se sice v Evropě neprodává, sdílí však technický základ právě se zmiňovaným Cee'dem. Proto je pravděpodobné, že prvním takto upraveným modelem pro starý kontinent bude právě on.

Prezident Kia Motors Europe Sun Yung Kim k tomu říká: "Očekáváme, že se po nynější ekonomické krizi opět zvedne poptávka po ekologicky šetrných vozidlech s nízkými emisemi. A my musíme být připraveni tato přání uspokojit."

http://news.autoroad.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů