Čtvrtek, 18. dubna 2024

Veolia Environnement – Zisk nesplnil očekávání, dolů ho táhly služby čištění odpadních vod

Veolia Environnement – Zisk nesplnil očekávání, dolů ho táhly služby čištění odpadních vod

Veolia Environnement, světově největší společnost v oblasti poskytování vodárenských služeb, ohlásila, že její čistý zisk za první pololetí klesl o 56 % na 220,3 milionu eur z loňských 500,5 milionu, především kvůli propadu poptávky po službách čištění odpadních vod, především ze strany společností, jako jsou automobilky. Nesplnila tak analytiky očekávaný zisk, dle průměru agentury Bloomberg, na úrovni 384 milionů eur.

Provozní zisk společnosti klesl o 22 % na 1 miliardu eur z loňských 1,29 miliardy. Poklesly rovněž i tržby, a to o 0,7 % na 17,4 miliardy eur. Projevil se tak na nich 10% pokles tržeb v oblasti služeb čištění odpadních vod.

Veolia stále plánuje, že letošní rok dosáhne pozitivního cash flow a to i po odpočtu výplaty dividend a provozních výdajů. Plán, dle slov výkonného viceprezidenta pro finance, Thomase Piquemala, počítá s 10 % propadem v divizi managementu čištění odpadních vod, přesně tak, jak k němu v prvním pololetí došlo.

Podle Piquemala nemá Veolia „žádné problémy“ s úrovní svých dluhů nebo likviditou a nepotřebuje navýšení kapitálu. Pokles zisku byl zapříčiněn odpisem aktiv v italské větvi managementu odpadních vod a také hodnotou aktiv určených k prodeji, oznámila společnost.

Generální ředitel společnosti Henri Proglio plánuje prodat do roku 2011 aktiva společnosti v hodnotě 3 miliard eur a oznámil, že sníží výdaje na investice pro letošní rok o 44 % a náklady o 180 milionů eur.

Zdroj: Bloomberg

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů