Pátek, 26. dubna 2024

S hezkým počasím přibylo i požárů v přírodě

S hezkým počasím přibylo i požárů v přírodě

V pátek 7. srpna 2009 krátce po 21. hodině byl ohlášen požár lesního porostu v lokalitě Havraních skal na území obce Radvanec. Dobrovolní hasiči ze Sloupu v Čechách spolu s kolegy z Nového Boru našli na lesní pasece hořící mladé stromky. Požár se rozšířil na plochu 10 x 10 metrů. Hasičům se požár podařilo uhasit třemi vodními proudy krátce po 22. hodině. Podle vyjádření revírníka požár způsobil na mladém lesním porostu škodu ve výši 5 tisíc korun.

Čtyři balíky lisovaného sena shořely v sobotu 8. srpna 2009 v ranních hodinách v části Prácheň obce Kamenický Šenov. Požár uhasili místní dobrovolní hasiči. Zbylé balíky sena zapálila neznámá osoba na stejném místě také v neděli v ranních hodinách.

Asi 70 balíků staré slámy na poli v ulici Jablonecká ve Smržovce zachvátil v sobotu 8. srpna 2009 odpoledne požár. K požáry byli vysláni profesionální hasiči ze stanic Velké Hamry, Jablonec nad Nisou spolu s dobrovolnými kolegy ze Smržovky a Lučan nad Nisou se 6 cisternovými vozy. Velitel zásahu si na místo povolal také univerzální stroj, který po lokalizaci požáru pomáhal roztrhávat a rozhrabávat žhnoucí balíky. Ty poté hasiči postupně dohašovali. O úplnou likvidaci požáru se postarali dobrovolní hasiči ze Smržovky. Při požáru nevznikla žádná vyčíslitelná škoda.

10 balíků lisované slámy shořelo v neděli 9. srpna 2009 brzy ráno na poli v Raspenavě. Požár, který uhasili profesionální a dobrovolní hasiči z Raspenavy, byl založen pravděpodobně úmyslně. Vyšetřovatel HZS Libereckého kraje na místě našel dvě ohniska ve vzdálenosti asi 400 metrů. Škodu odhadnul na 10 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů