Čtvrtek, 25. dubna 2024

Kraus:

Kraus:

Česká televize nechce opakovat známý díl talkshow Uvolněte se, prosím, v němž poslankyně za Stranu zelených Kateřina Jacques nedokázala odpovědět na opakované dotazy, co je biomasa. Moderátor pořadu Jan Kraus to včera prohlásil v rádiu Frekvence 1.

"Jak se opakuje Uvolněte se v létě, tak jedna z repríz měla být Kateřina Jacques. Na konci léta. Dostal jsem od dramaturgyně zprávu, že programové vedení rozhodlo, že to nemůže jít. Se zdůvodněním neznámým," prohlásil Kraus v rozhlase. "Začíná to na mě působit dojmem, jako kdyby někdo v ČT začínal mít politické zájmy," dodal.

Uvolněte se prosím, v němž Jacques tápala nad pojmem biomasa, sledovalo na začátku dubna 1,3 milionu diváků.

Kraus včera podotkl, že pokud by se měla podobná situace opakovat, přestane s ČT spolupracovat. "Důvod k tomu, aby se nevysílala Kateřina Jacques, je mi neznámý," upozornil Kraus. Podle něj mohou být v pozadí politické důvody.

"Sledovanost letních repríz poměrně čerstvých vydání pořadu Uvolněte se, prosím klesala. Proto reprízujeme ty pořady, které měly premiéru již před delší dobou," sdělila serveru iDnes.cz mluvčí televize Anna Freimanová. Na článek iDnes.cz zareagoval mluvčí Strany zelených René Kubášek. Odmítl, že by zelení v kauze sehráli roli, i možnou souvislost s blížícími se volbami.

"Přestože vystoupení Kateřiny Jacques v pořadu Uvolněte se, prosím bylo nešťastné, nevidíme důvod, proč by se díl neměl reprízovat," sdělil iDnes.cz.

V nedávných volbách do europarlamentu Strana zelených propadla - získala jen dvě procenta hlasů. Nepomohlo jí ani to, že Jacques v předvolebních šotech s několika cedulemi v rukou předváděla, že už ví, co biomasa je.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů