Čtvrtek, 28. března 2024

Přepínače H3C od 3Comu dokáží snížit spotřebu energie až o 40 procent

Přepínače H3C od 3Comu dokáží snížit spotřebu energie až o 40 procent
3Com Corporation (Nasdaq: COMS) dnes oznámila, že Miercom, přední nezávislá testovací společnost, ověřovala výkonnost podnikových přepínačů H3C® S7506E a H3C S5500-EI. Vyhodnotila je jako vysoce účinné, co se týče úspory energie. Testované přepínače spotřebují až o 40 procent méně energie než konkurenční produkty.

Miercom testoval celkový dopad obou produktů řady H3C na životní prostředí a udělil jim certifikát „Miercom Green Certified“. Zpráva Miercomu je dostupná na adrese www.miercom.com <http://www.miercom.com> .

Ze záverečné zprávy vyplývá, že stohovatelné přepínače H3C 5500-EI s 24 a 28 porty jsou až o 40 procent úspornější z hlediska spotřeby energie nutné pro přenos několika gigabitů informací za sekundu. Modulární, vícevrstvý 10ti gigabitový a gigabitový přepínač H3C S7506E dosahuje podle testování Miercom až o 24 procent vyšší úsporu energie než srovnatelné produkty. Společnost 3Com totiž navrhla kompletní portfolio síťových řešení řady H3C tak, aby zákazníkům zajistila nejnižší celkové náklady na vlastnictví (TCO).

Miercom dále uvedl, že firmy mohou výrazně ušetřit náklady na provoz sítě zavedením nového sytému H3C Intelligent Management Center (IMC). IMC je end-to-end řídící řešení podnikové infrastruktury, které poskytuje jedinečnou správu celé heterogenní podnikové sítě a integruje ji se stávajícími systémy. Zajistí tak zvýšenou účinnost a hodnotu celého řešení.

“Úsilí 3Comu vyvíjet a vyrábět produkty s nízkými náklady na vlastnictví výrazně odlišuje naši produktovou řadu H3C od konkurence,” říká Pavel Pikhart, Channel Account Manager společnosti 3Com. „Výsledky testování Miercom potvrzují, že produkty H3C S7506E a H3C S5500-EI jsou správnou volbou pro ty firmy, které chtějí při svých investicích do síťové infrastruktury dostat za výhodnou cenu kvalitní zboží, které bude současně energeticky úsporné.”

Produkty H3C jsou založeny na nejnovější křemíkové technologii do 90nm, která umožňuje zvýšení výkonu bez navýšení spotřeby energie. Podle testů Miercomu zvyšuje tato křemíková technologie rychlost procesoru o 35 procent, zatímco dochází ke snížení spotřebované energie o 60 procent.

Podle zprávy Miercomu jsou roční provozní náklady H3C S7506E o 24 procent nižší a roční náklady na provoz H3C S5500-EI o 17 procent nižší než je průměr. Údaje platí pro 24- i 48-portový model přepínače H3C S5500-EI.

Všechny H3C a 3Com produkty jsou vyrobeny v souladu s mezinárodními omezeními o používání některých nebezpečných látek v elektrických komponentech. 3Com se také zasazuje o likvidaci a recyklaci svých produktů. Tyto závazky, společně s energetickou účinností produktů 3Com, posouvají 3Com na špičku v oblasti ochrany životního prostředí.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů