Čtvrtek, 28. března 2024

Studenti budou fotografovat přírodu v Národním parku České Švýcarsko

Studenti budou fotografovat přírodu v Národním parku České Švýcarsko

Závěr letních prázdnin (19. – 23. 8. 2009) oživí v Českém Švýcarsku fotografická škola pro studenty a mladé do 26 let. Pod vedením známého fotografa Václava Sojky a zkušeného lektora Petra J. Juračky budou objevovat nejen krásy přírody, ale odborníci je také naučí, jak vytvořit pěkné a působivé fotografie.

Letní workshop, který nabídne mladým lidem spoustu zážitků, nabízí ještě volná místa. Proto neváhejte, a co nejdříve se přihlaste.

 Základnou všeho dění se stane kemp na Mezní Louce, kde bude učebna pod širým nebem. Odtud se mladí lidé budou vydávat na cesty za lovem fotografií do překrásné mystické přírody národních parků České a Saské Švýcarsko. Organizátorka fotografických workshopů Štěpánka Dlouhá říká, že zúčastnit se mohou i úplní začátečníci: „ Celý program začíná interaktivním výkladem fotografické teorie, kdy lektoři účastníkům vysvětlí pojmy: kompozice, ohnisko, clona, expoziční čas, ISO, šum, histogramy, barva apod. Takže se hned na začátku dozví nejdůležitější informace o fotografování.“ Většina programu letní fotografické školy je ale zamřena na praxi a studenti budou zasvěcováni do tajů fotografie pod širým nebem, přímo v okouzlující přírodě dvou národních parků.

Workshop s podtitulem „Letní fotografické opojení Českosaským Švýcarskem“ pořádá obecně prospěšná společnost České Švýcarsko a Správa národního parku České Švýcarsko. Fotografické workshopy v Českém Švýcarsku se pyšní 2. místem v soutěži Ceny Kudy z Nudy 2009 pořádané agenturou CzechTourism a portálem kudyznudy.cz.

Kompletní informace o letní fotografické škole najdete na:
www.ceskesvycarsko.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů